Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger veroordeeld tot jeugddetentie

Toegevoegd: 23-01-2014, 20.01 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 19-jarige Vlissinger is donderdag conform de eis veroordeeld tot een jeugddetentie van 120 dagen waarvan 83 dagen voorwaardelijk.  

Samen met twee kornuiten die al eerder zijn veroordeeld, werd  besloten om de kluis van Textielsuper Zeeman in Vlissingen leeg te halen. Er werd op 9 januari vorig jaar in Oost-Souburg een auto gestolen en een dag later werd een fietsende medewerkster van wie ze wisten dat die een sleutel had, tegen de grond gewerkt. Onder bedreiging van een bolletjespistool werd zij van haar tas, portemonnee, gsm en sleutels beroofd.

Het trio toog naar Zeeman, klungelde wat met de kluis en nam de benen toen het alarm afging. Dat het trio niet bijster intelligent te werk was gegaan bleek al snel. Doordat die telefoon werd getapt konden ze snel in de kraag worden gevat.

Zie ook:
- Jeugddetentie na beroving Souburg (09-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rico B (24-1-2014 om 08:23)
Tjonge met zulke straffen is t te begrijpen dat er zoveel criminaliteit is? Echt weer een faal van justitie. Zou bijna denken dat t een zoon is van corrupte agent rechter is. Echt triest dit. Hoezo criminaliteit belonen? Dat kan alleen maar hier in nederland door ons falend rechtssysteem.
Jan (23-1-2014 om 21:41)
jeugd detentie? met 18 jaar ben je toch officieel volwassen? en 83 dagen voorwaardelijk? dan verwacht de rechtbank blijkbaar dat hij het nog wel eens zal doen?
Middelburger (23-1-2014 om 21:40)
En terecht ! die Vlissingers.... denken dat ze alles kunnen maken
Cookie-instellingen beheren