Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Eis: Celstraf vanwege misbruik zoon

Toegevoegd: 30-01-2014, 19.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 52-jarige Middelburger hoorde donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk plus het betalen van 8.497 euro aan schadevergoeding tegen zich eisen wegens het misbruiken van zijn zoon.

De man, die deels heeft bekend, wordt ervan verdacht in de jaren 1998 tot en met 5 april 2003 zijn zoon zowel oraal als anaal te hebben verkracht. Ook zou hij ettelijke keren ontucht met hem hebben gepleegd. Het seksuele misbruik begon toen de jongen tien jaar was. Volgens zijn broer zou de man ook met hem het een en ander hebben uitgehaald.

Dat de man zijn zoon zou hebben verkracht ontkende hij ten stelligste. Welk gaf hij toe dat er 'wederzijds werd gestreeld op plaatsen waar hij niet had mogen komen'. Als achtergrond van zijn handelen zei hij destijds te hebben geworsteld met zijn homoseksuele gevoelens. Gevoelens die in zijn geloofsgemeenschap onbespreekbaar waren.

De misbruikte zoon deed in 2011 aangifte en de Middelburger werd eerst begin 2013 gehoord. Volgens zijn  advocaat C. Kouijzer, viel er wel het een en ander op het onderzoek van justitie aan te merken. Zo had het volgens haar best wel wat vlotter gekund om haar cliënt op de zitting te brengen en verbaasde zij er zich over dat de echtgenote van de Middelburger niet was gehoord.

Immers: volgens de aanklacht had het misbruik in de echtelijke sponde plaatsgevonden en zou zij het toch zeker gemerkt moeten hebben als haar echtgenoot zich met zaken die het begrip ontuchtige handelingen te boven gingen aan de zoons vergreep. Niets van dat alles: de vrouw had nooit iets gezien of gemerkt. En dus meende de advocate dat de Middelburger van de verkrachtingen moest worden vrijgesproken.


Uitspraak 13 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad. (31-1-2014 om 15:49)
Dit is nooit goed te praten begrijp me niet verkeerd maar zolang binnen die geloofscultuur er niet in het openbaar over sexualiteit en homofilie gesproken word en dat ook niet word erkend hou je dit soort dingen. Een tv mag niet maar een pc wel en dus word er stiekem naar sex gekeken ook dat er apparte scholen zijn die dit soort dingen in stand houden is een vraag op zich waard. Maar met een ruime donatie in de kas van de kerk praten we er niet meer over en als het nodig is geven we de kinderen de schuld dat ze het zelf hebben uitgelokt en zo vader in de problemen hebben gebracht. En de vrouw moet zwijgen op hun rug liggen en kinderen baren en niks zien.
marga (31-1-2014 om 13:59)
In wat voor maatschappij leven we toch, wat een schoft die vent , en dan hier in Nederland krijgen ze niets en voelen ze zich nog het slachtoffer ook , terwijl die kinderen voor hun hele leven getekend zijn, echt schandalig!!!!
joop (31-1-2014 om 12:07)
Waarom worden deze viespeuken toch altijd als slachtoffer neergezet deze mense horen niet thuis in deze maatschappij
Marco (31-1-2014 om 10:39)
2. Homo gevoelens tuurlijk, die vader had dan andere mannen moeten gaan zoeken en niet zijn kinderen, viespeuk is het gewoon. Dat je van je kinderen hou oke, maar niet op deze manier.. bah, bah. Vind het zelf al moeilijk om mijn kinderen J/M daar te verschonen.
Marco (31-1-2014 om 10:34)
Ik wil het niet goed praten maar schijnbaar gedroegen die jongens zich zo dat er niets te merken was, en zoals je kunt lezen, kwamen ze er pas jaren later achter. Ze waren toen ook oud genoeg om het met iemand over te praten, maar schijnbaar jaren lang bang geweest.
Chris (31-1-2014 om 07:18)
Het is gewoon een viespeuk en geloof heeft daar niets mee te maken. Ba.
Cookie-instellingen beheren