Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde honden in beslag genomen

Toegevoegd: 07-02-2014, 14.45 uur
Door: Rolf de Feijter

BROUWERSHAVEN - De 24-jarige eigenaar van een reu en een teef met een nest pups in Brouwershaven moest afgelopen woensdag zijn honden afstaan vanwege verwaarlozing. De honden zijn opgevangen op een locatie elders in Nederland.

Via een tipgever kwam de politie erachter dat de twee jaar oude teef vermagerd was en voor de derde keer in twee jaar een nest pups had. De teef zou niet goed verzorgd worden. Ook de reu was vermagerd. Agenten van de dierenpolitie hebben de honden in beslag genomen. De eigenaar deed vrijwillig afstand van de pups. Hij verklaarde niet de gelegenheid te hebben gekregen de situatie te kunnen verbeteren.

De honden worden door een dierenarts bekeken en indien nodig behandeld. De eigenaar heeft een proces verbaal gekregen. Het onderzoek is vandaag voortgezet met het horen van getuigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kabouter (9-2-2014 om 02:23)
Mijn lieve schatjes ben blij dat jullie bij hem weg zijn zou alleen willen dat ik weer voor jullie kon zorgen zoals die tijd begin vorig jaar. Mijn liefjes zou er alles voor over hebben om jullie bij me te hebben, was het financieel maar mogelijk. Het breekt mijn hart om weg te zijn bij jullie. Love you always, Ik ga een manier vinden
TipTop (8-2-2014 om 11:52)
Tipgever bedankt ! je goede daad voor deze maand is zeker binnen. en dat beest is gewoon een broodfokker met slappe smoesjes van "ik kan nog geen hond naar het asiel brengen". hij is toch geen aan het bed gebonden invalide is het wel ? die moet gewoon de bak in voor een paar jaar. en dan ook half laten verhongeren natuurlijk. en wat was het hondenras eigenlijk ? zeker pittbull's voor het illegale hondengevechten scene ?
Joris Bakker (8-2-2014 om 00:30)
Zulke mensen moeten ze een levenslang verbod geven op het houden van huisdieren..... En bij overtreding gelijk een Houten Jas geven
Renata (7-2-2014 om 21:36)
Aangezien die hier nog niet voor komt te zitten hoop ik dat hij hier op zijn minst financieel flink voor gaat bloeden. ALLE kosten op hem verhalen, kale kip kan je niet plukken? Zal wel een uitkering hebben, gewoon korten erop. Laat hem ook maar niks te vreten hebben de lafbek.
Ik (7-2-2014 om 19:32)
Mensen die een dier verwaarlozen of onnodig pijn doen horen on de cel met een boete waar ze levenslang aan moeten betalen,dan worden ze er iedere dag aan herinnerd.
David (7-2-2014 om 19:25)
Opsluiten die eigenaar!! En vervolgens geen eten geven,misschien dat hij dan ooit beseft wat hij zijn hond heeft aangedaan. Is broodfok nog steeds niet verboden in NL? Zou wel moeten! Want dat is waar het hier om draait..Wat een smeerlap!!
Cookie-instellingen beheren