Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde pony niet meer te redden

Toegevoegd: 02-04-2014, 16.41 uur
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele is vandaag een zwaar verwaarloosde pony aangetroffen. Het dier was niet meer te redden.

Nadat een melding over een verwaarloosd paard was binnengekomen gingen dierenagenten ter plekke om de situatie te onderzoeken. In een weiland bij een boerderij troffen zij een oude Shetlandpony met ernstig vergroeide hoeven aan. De voorhoeven waren tot aan de voorbenen gegroeid, waardoor open wonden waren ontstaan. Het was duidelijk te zien dat de pony nauwelijks kon lopen en lange tijd op dezelfde plek had gelegen.

De opgeroepen dierenarts kon niet niets meer voor de pony doen en in overleg met de eigenaar is besloten om het dier op humane wijze te euthanaseren. De eigenaar wordt zware verwaarlozing verweten en krijgt hiervoor een proces-verbaal. Hij zal te zijner tijd verantwoording voor de rechter moeten afleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boer (2-4-2014 om 19:57)
Mijn haren gaan overeind staan als ik zoiets zie.
G (2-4-2014 om 19:32)
Wat voor straf gaat die eigenaar krijgen?? Dat is niks vergeleken met de pijn die de arme paard te verduren had. Zulke mensen moeten ze hard straffen, en een verbod om dieren te houden.
Jans (2-4-2014 om 19:30)
Wat is dit weer triest om te zien en te lezen, schandalig, deze eigenaar moet flink aangepakt worden, en het niet af moeten doen met een aantal strafuren, hier zijn geen woorden voor, wat zal dat arme dier een pijn hebben gehad, niet normaal. Deze persoon moet zeker nooit geen dieren meer in bezit krijgen
Femia (2-4-2014 om 19:28)
Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat zoiets gebeurd? Welke idioot doet zoiets? Is het zo,n pony die je als "klein" kind krijgt, omdat het zo leuk is.....en daarna niet meer naar omkijken. Heeft dit dier erom gevraagd om zo schandalig te worden behandeld? Intriest....dit soort "mensen" moeten een gevangenisstraf krijgen en meteen een paspoort/ID kaart met een melding nooit, maar dan ook nooit meer een dier te mogen hebben.
lucien (2-4-2014 om 19:16)
Ik heb hier geen woorden voor wat erg . Hoop dat de eigenaar zijn straf niet ontloopt .
jan (2-4-2014 om 19:14)
Bescherm de dieren van de beesten. Waarom worden deze gasten nu toch altijd beschermd ,zij mogen blijkbaar dit gewoon voortzetten net als in USA naam en toenaam vermelden foto erbij want van de pony wordt wel een foto van geplaatst ,tenslotte gaat het hier wel om de beesten(eigenaren) en niet om deze te beschermen,deze dieren zijn de slachtoffers en niet deze eigenaren . Het is in Nederland de omgekeerde wereld,in de gevangenis worden aanranders pedofielen ook beschermd . Gewoon te gek voor woorden kost ons burgers tonnen en we accepteren dit allemaal maar
Cookie-instellingen beheren