Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Verwaarloosde pony niet meer te redden

Toegevoegd: 02-04-2014, 16.41 uur
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele is vandaag een zwaar verwaarloosde pony aangetroffen. Het dier was niet meer te redden.

Nadat een melding over een verwaarloosd paard was binnengekomen gingen dierenagenten ter plekke om de situatie te onderzoeken. In een weiland bij een boerderij troffen zij een oude Shetlandpony met ernstig vergroeide hoeven aan. De voorhoeven waren tot aan de voorbenen gegroeid, waardoor open wonden waren ontstaan. Het was duidelijk te zien dat de pony nauwelijks kon lopen en lange tijd op dezelfde plek had gelegen.

De opgeroepen dierenarts kon niet niets meer voor de pony doen en in overleg met de eigenaar is besloten om het dier op humane wijze te euthanaseren. De eigenaar wordt zware verwaarlozing verweten en krijgt hiervoor een proces-verbaal. Hij zal te zijner tijd verantwoording voor de rechter moeten afleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nina (2-4-2014 om 21:42)
In een woord schandalig!!! En wat heeft dit diertje moeten lijden!
nina (2-4-2014 om 21:40)
In een woord vreselijk!!! Wat heeft dit beestje moeten lijden...dat dit niet eerder was opgevallen snap ik niet en de eigenaar hoop ik dat die een forse straf krijgt! En zeker nooit geen dieren mag hebben!!!
Renata (2-4-2014 om 21:19)
Verder zou ik nog willen weten of er echt niets meer aan te doen was. OF was het een kwestie van niets willen uitgeven aan dit arme dier door de smeerlap die eigenaar was....?? Ik had hem graag genomen en laten behandelen zodat het dier misschien nog een tijd had mogen ervaren wat liefde en verzorging is. Bah, om te kotsen dit. Hoop dat ik die 'eigenaar' nooit tegen kom.
Renata (2-4-2014 om 21:15)
Helemaal eens met o.a Femia. Dit moet toch iemand al veel eerder gezien hebben. Als je ook maar iets van paarden weet dan weet je hoeveel pijn dit hier heeft geleden. Ik wens deze smeerlap dan ook het ergste toe dat mogelijk is!!!!
Femia (2-4-2014 om 20:43)
@ Triest. Je hebt gelijk. Er moet toch echt wel iemand zijn die zoiets ziet/ heeft gezien. Mensen....maak een melding als u iets ziet van een verwaarloosde hond,kat,pony,konijn, welk dier maar ook. Dieren kunnen niet uit hun zelf iets tegen een zogenaamde eigenaar doen. Uw ogen kunnen dieren zoals deze pony redden.
olivia (2-4-2014 om 20:41)
wat vreselijk dat die pony zo moest leiden waarom had hij hem niet verkocht ?
Cookie-instellingen beheren