Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Verwaarloosde pony niet meer te redden

Toegevoegd: 02-04-2014, 16.41 uur
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele is vandaag een zwaar verwaarloosde pony aangetroffen. Het dier was niet meer te redden.

Nadat een melding over een verwaarloosd paard was binnengekomen gingen dierenagenten ter plekke om de situatie te onderzoeken. In een weiland bij een boerderij troffen zij een oude Shetlandpony met ernstig vergroeide hoeven aan. De voorhoeven waren tot aan de voorbenen gegroeid, waardoor open wonden waren ontstaan. Het was duidelijk te zien dat de pony nauwelijks kon lopen en lange tijd op dezelfde plek had gelegen.

De opgeroepen dierenarts kon niet niets meer voor de pony doen en in overleg met de eigenaar is besloten om het dier op humane wijze te euthanaseren. De eigenaar wordt zware verwaarlozing verweten en krijgt hiervoor een proces-verbaal. Hij zal te zijner tijd verantwoording voor de rechter moeten afleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (2-4-2014 om 23:34)
Ik vindt het verschrikkelijk voor de pony, de tranen schieten me in de ogen, maar ik wil toch graag meer van de achtergrond weten voor ik de eigenaar veroordeel. Het zal niet de eerste keer zijn bij zoiets dat bv de eigenaar een alleenstaande dementerende oudere blijkt te zijn die in korte tijd ernstig achteruit is gegaan. En als zo'n beestje alleen in het buitengebied staat waar zelden mensen langskomen kun je helaas dit krijgen.
Bianca Frankemolle (2-4-2014 om 23:30)
Arm dier, te triest voor woorden als er zo met dieren word omgegaan, Er zou voor dit soort eigenaren een verbod moeten komen op het houden van dieren.
Leontien Ruissen (2-4-2014 om 23:02)
Hartverscheurend. Wat erg. En dan ook nog dat het beestje niet meer te redden was. Hij/zij had zo verdiend om nog een aantal jaren bij mensen te wonen die wèl weten hoe ze met dieren om moeten gaan... Wie was de eigenaar?
dierenmens (2-4-2014 om 22:51)
ik vraag me af hoe zulke mensen nog dieren mogen houden misschien kent hy dat spreekwoord nog niet en dat is sinds ik de mensen kent heb ik de dieren lief hy schynbaar niet dieren leed is ook mensen leed
Diana (2-4-2014 om 22:28)
Verschrikkelijk, wat bezield mensen toch, Bah!
D.v.d. Adel (2-4-2014 om 22:26)
Op hoeve la Salette staan er zo ook 5. Ik hoop echt dat ze daar ook een naar gaan kijken en daar ook eventueel wat aan gaan doen
Cookie-instellingen beheren