Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 5 km

Verwaarloosde pony niet meer te redden

Toegevoegd: 02-04-2014, 16.41 uur
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele is vandaag een zwaar verwaarloosde pony aangetroffen. Het dier was niet meer te redden.

Nadat een melding over een verwaarloosd paard was binnengekomen gingen dierenagenten ter plekke om de situatie te onderzoeken. In een weiland bij een boerderij troffen zij een oude Shetlandpony met ernstig vergroeide hoeven aan. De voorhoeven waren tot aan de voorbenen gegroeid, waardoor open wonden waren ontstaan. Het was duidelijk te zien dat de pony nauwelijks kon lopen en lange tijd op dezelfde plek had gelegen.

De opgeroepen dierenarts kon niet niets meer voor de pony doen en in overleg met de eigenaar is besloten om het dier op humane wijze te euthanaseren. De eigenaar wordt zware verwaarlozing verweten en krijgt hiervoor een proces-verbaal. Hij zal te zijner tijd verantwoording voor de rechter moeten afleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
faith (3-4-2014 om 10:21)
@triest ben het volkomen met je eens. als je soms leest wat hier allemaal staat op HV zeeland. ik zal dit en als het bij mij gebeurt dan zal ik dat. het moraal is dat er niks gebeurt. neem aan dat die pony er al langer stond dan gisteren. dat is ook de egoïsme van de mens voor al met je zelf bezig zijn en anoniem schreeuwen. de wereld wordt steeds harder en we werken er zelf aan me.
iny van de voorde (3-4-2014 om 08:57)
Dit is echt verschrikkelijk, dat arme beestje zo laten afzien. Ik hoop dat de eigenaar een zware straf krijgt. Wat een dierenbeul.
hennie (3-4-2014 om 08:48)
Onvoorstelbaar, dat iemand z'n dier zoiets aandoet. Ik werd er onpasselijk van. Een proces verbaal is hier wel de minste straf voor, wat de reden om een dier dit aan te doen, dan ook mag zijn. Dit had het dier niet verdiend.
Frans K (3-4-2014 om 08:45)
Beestje is oud en heeft een lang goed leven gehad. Ik hoor hier niemand over de dieren die binnen enkele maanden in de frikandellen verdwijnen. Misschien was het wel een vals paard en kon de eigenaar er niet meer bij komen?
burger (3-4-2014 om 08:40)
Mensen ,het is erg wat er gebeurt is hoor ,maar hoor je niet te weten wat er in je gemeente woont en leeft ,ik vind dat de gemeente hier een steek heb laten vallen , en mensen die in de gemeente Borssele wonen ,nou pas je mond open trekken he nou het te laat is ,helden .
connie (3-4-2014 om 07:30)
je zou de eigenaar eigenlijk iets toewensen in deze, verschrikkelijk wat er met dit beestje is gebeurd !
Cookie-instellingen beheren