Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vluchtende bromfietser vecht met agenten

Toegevoegd: 24-04-2014, 11.39 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - In Zierikzee wilden agenten woensdagavond een bromfietser aanspreken voor het rijden zonder licht. De bromfietser dacht hier echter anders over en koos het hazenpad. Toen hij éénmaal werd gevonden ging hij het gevecht aan met de agenten.

Kort voor middernacht zagen agenten de bromfietser rijden op de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee. Het viel hen daarbij op dat de bromfiets, waar een aanhangwagentje achter hing, geen licht en geen kentekenplaatje voerde. Daarom stopten de agenten even voorbij de bromfietser met het doel hem aan te spreken. De bromfietser keerde bij het zien van de politie echter meteen en ging er vandoor.

De agenten zette meteen de achtervolging in, waarbij zij verschillende keren probeerden de bromfietser zijn doorgang te blokkeren. Dat lukte uiteindelijk net voor het bruggetje met de Zuidwellestraat. Gedreven om uit handen te blijven van de politie liet de man echter zijn bromfiets achter en vluchtte te voet door het water naar de overkant.

Na een achtervolging te voet en een zoektocht in de brandgangen werd de verdachte (48) gevonden in een tuin. Daar probeerde hij weer te vluchten maar hij werd daarbij tegen gehouden door de agenten. Hierop ging de verdachte het gevecht aan met de agenten, die hem uiteindelijk onder dwang konden aanhouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (24-4-2014 om 13:59)
Goed werk van de politie! Er zal wel meer aan de hand zijn geweest dan het rijden zonder verlichting en rijden zonder kenteken. Misschien op boevenpad geweest!? Hopelijk rekent het OM hem nu wel eens aan dat geweld tegen hulpverleners niet getolereerd wordt!
G (24-4-2014 om 13:54)
Wat een asociale *****zak.
Danny Souburg (24-4-2014 om 13:20)
Haha, 48 jaar en nog geen verstand.
Erik (24-4-2014 om 12:09)
Domme actie! Als hij gewoon was blijven staan, zou hij er vanaf komen met een boete van een paar tientjes. Nu zal hij veel zwaarder gestraft worden, en misschien wel "op brood en water" gaan. Geweld tegen hulpverleners wordt (terecht) heel zwaar gestraft......
Cookie-instellingen beheren