Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Bijna 250 verwaarloosde runderen

Toegevoegd: 30-04-2014, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij een bedrijf in Rilland zijn vanmorgen 247 verwaarloosde runderen weggehaald. De veehouder is aangehouden.

Vorige maand vond op het bedrijf aan de Tweedeweg ook al een controle plaats. Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilden een onderzoek instellen maar werden daarbij tegengewerkt door de 56-jarige eigenaar. De man verzette zich hevig en moest uiteindelijk door de politie worden afgevoerd.

Tijdens deze controle bleken dat veel runderen slecht verzorgd werden, er diverse kreupele dieren waren en ook dat er koeien waren met huidproblemen. Bij een hercontrole bleek één van de runderen zelfs doodziek te zijn. Dit dier moest ter plekke worden afgemaakt.

Ook vandaag vond weer een controle plaats op het veebedrijf. Deze werd uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij kreeg assistentie van de politie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Vandaag werd geconstateerd dat de dieren geen droge ligplaatsen hadden en dat er zieke en kreuepele dieren op het bedrijf verbleven die geen behandeling kregen. "Het was duidelijk dat de veehouder eerdere afspraken over de behandeling van de dieren niet nakwam. Dit was voldoende reden om de runderen weg te halen en over te brengen naar een opvangadres. Hier zullen zij de nodige zorg ontvangen", aldus een woordvoerder.

De veehouder is ook vandaag weer door de politie aangehouden.

Zie ook:
- Runderen slecht verzorgd, boer opgepakt (14-03-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (30-4-2014 om 21:35)
dit is niet de eerste keer van deze boer en nu moeten ze doorpakken en hem verbieden om dieren tehouden
kees lepoeter (30-4-2014 om 21:17)
ja , dag hoor , ik zag op de beelden niet 1 ziek rund , ik denk aan een spel tussen de aid en de boer zelf , hoop dat de boer het wint
nickey (30-4-2014 om 21:02)
Ik zag hier een bericht staan van ene Ruben.Ik heb er geen verstand van maar die instantie die bij deze boer op visite is geweest wel neem ik aan.uiteraard jij als bekende van deze boer zal dit ontkennen.jouw recht Ruben.Maar wees ook redelijk, je gaat mijn niet wijs maken dat er niets bij deze boer aan de hand is.SORRY
toon (30-4-2014 om 20:51)
op deze video zien de dieren er goed uit ,ze hebben een mooie vacht en een goede kleur , dus ik snap het niet helemaal waarom ze opgeladen zijn
nonoVul hier jouw naam in (30-4-2014 om 20:31)
een dier of mens ?? je kan beter je naaste slaan dan sta je wekelyks onder controle by de reclasering ,kun je niet 2 keer doen ,maar ach het zyn maar koeien ,is maar een boertje ,ik denk dat de overheid toch beter had moeten kyken en zeker helpen !!!!
Theo (30-4-2014 om 20:04)
Veel sterkte voor deze hardwerkende boer en zijn gezin
Cookie-instellingen beheren