Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Bijna 250 verwaarloosde runderen

Toegevoegd: 30-04-2014, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij een bedrijf in Rilland zijn vanmorgen 247 verwaarloosde runderen weggehaald. De veehouder is aangehouden.

Vorige maand vond op het bedrijf aan de Tweedeweg ook al een controle plaats. Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilden een onderzoek instellen maar werden daarbij tegengewerkt door de 56-jarige eigenaar. De man verzette zich hevig en moest uiteindelijk door de politie worden afgevoerd.

Tijdens deze controle bleken dat veel runderen slecht verzorgd werden, er diverse kreupele dieren waren en ook dat er koeien waren met huidproblemen. Bij een hercontrole bleek één van de runderen zelfs doodziek te zijn. Dit dier moest ter plekke worden afgemaakt.

Ook vandaag vond weer een controle plaats op het veebedrijf. Deze werd uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij kreeg assistentie van de politie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Vandaag werd geconstateerd dat de dieren geen droge ligplaatsen hadden en dat er zieke en kreuepele dieren op het bedrijf verbleven die geen behandeling kregen. "Het was duidelijk dat de veehouder eerdere afspraken over de behandeling van de dieren niet nakwam. Dit was voldoende reden om de runderen weg te halen en over te brengen naar een opvangadres. Hier zullen zij de nodige zorg ontvangen", aldus een woordvoerder.

De veehouder is ook vandaag weer door de politie aangehouden.

Zie ook:
- Runderen slecht verzorgd, boer opgepakt (14-03-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bekende (30-4-2014 om 17:40)
kunnen ze wel he zoveel tegen 1 boer.ben goede kennis van deze man, en ik ben er getuige van dat hij WEL voor zijn dieren zorgt. weet je hoeveel ton kuil en ander voer er ligt voor die beesten! tevens vele tonnen hooi en stro. iedere dag vroeg uit bed om ze te voeren en sávonds ook weer. er kunnen altijd dieren ziek of kreupel worden, maar dat is overal zo. de titel verwaarloosde dieren is daarom ZEER misplaatst en enkel om de media op te kloppen, ik word er gewoon onpasselijk van. hopelijk wint hij het proces en moeten al die (zogenaamde dieren activisten) hem miljoenen schade vergoeding betalen wegens het publiceren van onwaarheden. zijn ze helemaal gek geworden. ik wens de boer veel succes en sterkte met deze bastaarden. grt bekende
boosje (30-4-2014 om 15:33)
Lekker stoppen/minderen met vlees eten allemaal, en een stukje "weiland/gras kaas" minder lost een hoop op
Renata (30-4-2014 om 14:41)
Niet te geloven, dus hij heeft zich er de ballen van aangetrokken! En die dieren maar verder lijden. Het wordt tijd dat dat soort BOEREN hard aangepakt wordt, die oude garde moet maar eens uit gerangeerd worden. Gisteravond op de Boogerdweg in Kerkwerve voorbij de Heerenkeet, aan de Oosterschelde: 2 uur bezig geweest om hulp te krijgen voor een doodziek schaap dat onder aan een dijk lag helemaal alleen. Kon niet eten, drinken, staan, lag te shaken, neus potdicht met droge snotproppen en moeite met ademhalen, afscheiding, bellen blazen, reutelen. Deze BOER vond dat die daar goed lag want hij behandelde hem zgn. Geen gesprek mogelijk. Melding 144 gedaan en VWA, had die niet van terug. Zo'n BOEREN horen niet meer in deze tijd.
Anomniempje (30-4-2014 om 13:46)
Diep triest!!!
Hans Weststrate (30-4-2014 om 13:22)
het is niet alleen sinds vorige maand bekend hoor, al veel langer, maar dit getuigt vannederlsndsbeleid
Cookie-instellingen beheren