Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kabel rond nek poging doodslag?

Toegevoegd: 19-05-2014, 19.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige S. S. uit Westdorpe is maandag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van achttien maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. S. heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan een poging doodslag.

S. had een relatie met een meisje. Hij moest voor zijn werk naar het buitenland en kwam er bij thuiskomst achter dat zijn vriendin de sponde met een ander had gedeeld. S. was over haar seksuele escapade bijzonder kwaad en trof zijn ex in Sas van Gent aan, waar zij in de auto van een vriendin zat. Zij deed het autoraampje open, S. sloeg een kabel rond haar nek en trok die aan.

Door tussenkomst van een vriendin, die S. wegduwde kwam er een eind aan het incident. "Poging doodslag", oordeelde officier van justitie W. Suijkerbuijk. "Meneer heeft de kabel  aangetrokken en dan loop je het risico dat de toevoer van zuurstof naar de hersenen wordt afgesloten met eventueel de dood als gevolg."

S.'s advocate Sandra van Steenberge dacht daar beduidend anders over en stelde dat als S. vanaf de zijkant van de auto de kabel over het hoofd van zijn ex had gegooid, er nooit sprake kon zijn geweest van een verwurging omdat de er geen volledige lus van de kabel was geweest. Zij verzocht dan ook om vrijspraak.

Uitspraak 2 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
silvia (20-5-2014 om 14:16)
zal zeker aan de opvoeding liggen van die jongen die moeder is ook niet zo sociaal en die jongen zelf ook niet dat meisje heeft hier geen schuld aan maar straffen moeten ze toch zo iemand als ze da niet doen is niemand meer schuldig aan poging tot moord want als het niet lukt heb je niks gedaan
angie (20-5-2014 om 12:01)
Vreemdgaan is niet oke, als ze dat daadwerkelijk gedaan heeft. Maar om nou een kabel om iemands nek te slaan en die aan te trekken? Sorry, maar deze kerel heeft hulp nodig.
tja (20-5-2014 om 11:26)
@anoo @ anoniem Volgens mij missen hier een aantal mensen het stukje: Seksuele escapade en de sponde delen ( is het bed delen. ) Dat is toch echt niet trouw zijn. Niet dat dit goed praat wat deze jongeman gedaan heeft, maar goed als je dan wel zo een sterk oordeel heb over andere mensen zoals niet kunnen lezen of leesproblemen hebben.
cees (20-5-2014 om 10:42)
weet niet maar vreemdgaan gebeurd altijd als je het al vreemdgaan kan noemen volgens ik hier lees niet je moet gewoon met je poten van vrouwen af blijven wees dan een vent en toon je verlies is niet voor niets dat iemand vreemd gaat dan zou je bij je zelf afkunnen vragen of je wel goed bezig ben in je relatie alles gebeurd met een reden ook met een ander er vandoor gaan mag hopen dat die gast lang mag zitten als hij dit flikte bij mij vrienden of fam. was hij het haasje geweest
bekende (20-5-2014 om 10:07)
Kinderspel dit! Ik weet hoe heel de situatie is, ze zijn allebei fout. Zal dit niet goed praten, maar is allemaal opgeblazen. Beetje zielig allemaal. Als je de situatie niet kent, hou dan allemaal jullie mond! 1 woord TRIEST!
anoo (20-5-2014 om 09:14)
@wendy. Volgens mij heb jij best lees problemen. Ze is niet vreemd gegaan. En dan nog zou t zijn recht niet zijn. Dus stop aub met de dader er in een slachtoffer rol te zetten. Idioy
Cookie-instellingen beheren