Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kabel rond nek poging doodslag?

Toegevoegd: 19-05-2014, 19.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige S. S. uit Westdorpe is maandag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van achttien maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. S. heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan een poging doodslag.

S. had een relatie met een meisje. Hij moest voor zijn werk naar het buitenland en kwam er bij thuiskomst achter dat zijn vriendin de sponde met een ander had gedeeld. S. was over haar seksuele escapade bijzonder kwaad en trof zijn ex in Sas van Gent aan, waar zij in de auto van een vriendin zat. Zij deed het autoraampje open, S. sloeg een kabel rond haar nek en trok die aan.

Door tussenkomst van een vriendin, die S. wegduwde kwam er een eind aan het incident. "Poging doodslag", oordeelde officier van justitie W. Suijkerbuijk. "Meneer heeft de kabel  aangetrokken en dan loop je het risico dat de toevoer van zuurstof naar de hersenen wordt afgesloten met eventueel de dood als gevolg."

S.'s advocate Sandra van Steenberge dacht daar beduidend anders over en stelde dat als S. vanaf de zijkant van de auto de kabel over het hoofd van zijn ex had gegooid, er nooit sprake kon zijn geweest van een verwurging omdat de er geen volledige lus van de kabel was geweest. Zij verzocht dan ook om vrijspraak.

Uitspraak 2 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (20-5-2014 om 09:10)
Stelletje moraalridders hier zeg..... Vreemdgaan is triest en zwak., hij dom om z'n emoties niet de baas te blijven. Poging doodslag, tja zo zal het wel verwoord staan als verhaal in de aangifte. De rechter heeft nog niet gesproken, dus gewoon afwachten ipv deze jongen af te branden. Deze ovj staat bekend om zijn hoge strafeisen. Zelf mijn toenmalige vriendin betrapt met een ander. Haar naakt de straat op gezet met scharrel en al, vond de politie ook niet grappig, ik wel. Meppen doe ik niet, is laag om geweld te gebruiken, daar zijn andere oplossingen voor., zie hierboven.
anoniem (20-5-2014 om 09:08)
@wendy je weet hier niks van af?. Het slachtoffer is niet vreemdgegaan ik weet niet of je een retard bent? Hij had zijn gore poten van haar af moeten blijven.
Herco de Kooninck (20-5-2014 om 08:58)
Hoe hij met die kabel omging maakt niet zoveel meer uit als die er zelf op uit ging in de achtervolging, om zelf dus problemen te gaan zoeken. Dan hoef je later niet net te doen alsof je schouderklopjes met die kabel kwam geven. hij zocht zelf de ellende, en die heeft hij gevonden. hopelijk een heel jaar lang in de bak, dan kan hij genieten van waar hij op zoek naar was.
pietje (20-5-2014 om 08:45)
Lekker makkelijk om zo te oordelen over die jongen.. en dat meisje deed zeker niks verkeerd???!!! als je niet weet wat er gespeeld heeft ga dan niet lopen oordelen!! Ik hoop dat die jongen word vrijgesproken!!!
loes (20-5-2014 om 07:46)
sommige beseffen niet hoeveel pijn en verdriet je doet met vreemdgaan, je kan je eigen er ook beheersen, vreemdgaan komt vaak uit.!
Vlissinger (20-5-2014 om 06:19)
Samen vastzetten met die advocate, dat zijn de eveneens criminelen. Ongelooflijk dat je je zo'n crimineel op vrije voeten probeert te krijgen.
Cookie-instellingen beheren