Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Eis celstraf wegens mishandelen stiefkind

Toegevoegd: 16-10-2014, 19.48 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Vandaag mocht een 30-jarige Vlissinger zich voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden en hoorde hij voor een poging doodslag op zijn driejarig stiefkind plus mishandeling van het kind een celstraf van vijftien maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.

Het waren slechts kleine tikjes met de vingertoppen die de Vlissinger tussen december vorig jaar en 18 februari dit jaar aan het meisje uitdeelde. Wel met de nodige regelmaat, maar toch. Ook trok hij wel eens aan haar oor. Alles om het moeilijk handelbare meisje te corrigeren. Niettemin zat het kind onder de blauwe plekken en had ze een flinke scheur in haar oor. Op 18 februari kneep hij haar keel dicht.

Het was een zaak vol verbazing. Het meisje - de dochter van zijn vriendin - was uit huis geplaatst en later bij de Vlissinger en de vriendin komen wonen. Ze huilde en was 'moeilijk'. Daarom ook kwam er vrijwel elke week een zogeheten Intensieve Pedagogische Thuishulp. Die hoorde en zag niets wat er mis zou kunnen zijn. Die zag niet dat het meisje blauwe plekken had. Die zag niet dat haar oor was gescheurd. En iedere keer dat het meisje huilde kreeg ze een 'corrigerend' tikje. Als ze nep-huilde eveneens een tikje zodat ze echt begon te huilen. Buren deden meldingen.

Van de ruzies en het gillen van de peuter werden geluidsopnames gemaakt en daarop zou te horen zijn geweest dat de Vlissinger het meisje vroeg of hij nog meer moest 'rossen'. Er werd door de man hulp gevraagd bij Jeugdzorg en andere instellingen en er gebeurde niets. Tot die bewuste 18e februari, toen hij zijn stiefdochtertje bijna wurgde. De aanleiding wist hij tijdens de behandeling niet meer, maar hij had haar bij de keel gepakt en flink gedrukt. Toen hij ineens ontdekte waar hij mee bezig was liet hij los.

,,Geweld, geweld, geweld,'', zei de officier van justitie. ,,Het meisje was eerder uit huis geplaatst. Jeugdzorg wist wat ze voor vlees in de kuip hadden. Jeugdzorg heeft gefaald.''

De advocate van de Vlissinger meldde dat zowel hij als zijn partner de opvoeding van het kind absoluut niet aankonden en dat er ook hulp was gevraagd. ,,De buren waren meer bezorgd dan de instanties'', stelde ze wrang vast. ,,De instanties zagen niets''. Ook verzocht ze de rechtbank er rekening mee te houden dat haar cliënt op zijn zachts gezegd 'een waardeloze jeugd' had gehad en hij dus ook een belast verleden had. De relatie met zijn partner is inmiddels beëindigd en het mishandelde meisje is weer uit huis geplaatst.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissinger (17-10-2014 om 22:13)
ze moeten hun allebei opsluiten is niet normaal de man slaat het kind enz... en de moeder staat erbij en kijkt ernaar vind dan ben je gewoon medeplichtig als ik rechter was geweest had ik jullie allebei voor 10 jaar opgesloten beetje het leven van een kind verpesten ppffff
Annette Bosman (17-10-2014 om 19:22)
En dan te bedenken dat dit figuur ook twee eigen kinderen heeft. Ook uit huis geplaatst. Je zou toch denken dat professionals die voor jeugzorg werken toch enige dossierkennis bezitten. helaas ...weer verkeerd gedacht. Een slechte jeugd gebruiken als excuus, daar is slechts een woord voor BAH! Als je een beroerde jeugd hebt gehad, weet je hoe het NIET moet. Een langdurige psychiatrische behandeling voor dit figuuri is absoluut noodzakelijk naast een langdurige gevangenisstraf. De personen die verantwoordelijk waren voor begeleiding van dit stel, ONTSLAG. Zij horen niet thuis in de dienstverlenende sector.
Antje (17-10-2014 om 16:31)
De jeugdzorg is een bedrijf van niks ik heb het van nabij mee gemaakt. Zijn meestal mensen die alleen uit boekjes werken en zelf geen kinderen hebben. Die voelen de pijn niet wat kinderen voelen. Die advocaten moeten ophouden over slechte jeugd,die mishandelaar weet dan uit eigen ervaring wat hij een kind aan doet.Dan zou je weten dat je heel voorzichtig moet wezen,gewoon een flinke gevangenis straf geven en castreren zodat hijzelf geen kinderen kan maken. Zielig figuur om op die manier ook nog aandacht te krijgen,en die vrouw ook straffen omdat zei het toe gelaten heeft.
myriam (17-10-2014 om 12:57)
Bravo rechter, u heeft fel uitgehaald naar de jeugdzorg. Nu hen nog aansprakelijk stellen voor het leveren van "wanzorg". Ik hoop dat de jeugdzorg hun "wanzorg" erkent en hun verantwoordelijkheid neemt. U heeft het kind diep in de steek gelaten, jeugdzorg!
carlijn (17-10-2014 om 12:48)
Wat een goede buren had dat meisje gelukkig! Bij jeugdzorg moeten ze maar allemaal naar huis gaan; als je dit op je g eweten hebt.......
Te zot voor woorden (17-10-2014 om 12:17)
Te zot voor woorden bah bah en nog eens bah.. Goed gedaan meneer P.M Idd zulke figuren moeten ze in de Gevangenis flink aanpakken
Cookie-instellingen beheren