Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Politie haalt wanbetalers boetes op

Toegevoegd: 21-10-2014, 13.01 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft drie inwoners van Vlissingen aangehouden. Het drietal had nog een boete of gevangenisstraf openstaan.

Een 41-jarige man werd maandagavond in zijn woning aangehouden. Hij moest nog 26 dagen gevangenisstraf uit zitten. Dinsdagmorgen werden een 23-jarige inwoner van Vlissingen en een 47-jarige plaatsgenoot vroeg gewekt omdat de politie een bezoek bracht aan hun woonadres. Zij moeten respectievelijk vijf en zeven dagen de cel in.

Met enige regelmaat probeert de politie openstaande boetes te innen. "Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. Het gaat de overheid juist om die mensen die om wat voor reden dan ook niet meewerken. Zij hebben hiervoor genoeg kansen gehad van de overheidsinstanties die betrokken zijn bij de uitvoering van straffen. Het houdt echter een keer op", aldus een politiewoordvoerder.

Uiteindelijk wordt de politie ingezet als sterke arm der wet. "Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. De overheid laat hiermee zien aan de burgers die wel netjes betaald hebben, dat niemand de dans ontspringt. Dat is belangrijk voor het vertrouwen in de rechtstaat en het gevoel voor veiligheid", aldus de woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (21-10-2014 om 22:12)
Mooi! Laat deze mensen ook maar eens merken dat ze hun straf niet kunnen ontlopen.
monika (21-10-2014 om 20:32)
waarom durft niemand het te hebben over ons super rijke nederlandse koningshuis want niemand daar betaald ook maar 1 cent belasting . En dat terwijl de gewone mensen totaal uitgebuit en kaalgeplukt worden , de NL belastingdienst meet dus met 2 verschillende maten is dat niet goed geregeld ?.
loes (21-10-2014 om 18:01)
in de gevangenis kost ons geld, maar wel goed dat deze controle is gevoerd, mag ook bij de polen, Roemenen, Bulgaren....een goede bezem halen door Vlissingen zou een goede zaak zijn. Voel ik me er ook wat prettiger, anders ga ik toch verhuizen. ik wil ergens wonen waar ik me prettig voel, en dat is Vlissingen echt niet op het moment
Henri (21-10-2014 om 17:13)
%$#@& wat is dit voor bull ??? Op kosten van overheid een beetje incasso-bureau spelen en dreigen ? Ik wil dat oom agent doet wat hij moet doen van het salaris wat wij hem betalen ! Incasso bureau's krijgen daar toch provisie over ? Krijgen wij nu geld terug als burger dan ook ? En die polen en roemenen enzo dan gaan jullie daar nu ook s boete's ophalen of is het net zo slap als onze regering die te bang is om peloton mariniers te sturen om in ukraine onze bezittingen te beschermen maar eigenlijk bang zijn voor vriend Poetin ? Doe wat je moet doen man en hou op mijn stiefdochter elke x aan te houden heel stoer met 2 man zo'n meisje imponeren en dreigen als haar batterijtje's leeg zijn van licht pffff, nog even en wij zijn politie-staat !!!
E Muller (21-10-2014 om 16:53)
wat een regelrechte onzin ,gewoon korten op hun uitkering of loon als ze dat hebben bij structureel weigeren ,nu kost het nog meer ......en extra korten !
jan (21-10-2014 om 15:13)
Zijn we met deze handhaving niet wat aan de late kant (in jaren dus !). Het vertrouwen in de (rijks)overheid is niet alleen daardoor toch al zeer aan het dalen, zo niet gedaald tot omtrent vriespunt ?
Cookie-instellingen beheren