Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanvaring tussen tankers Westerschelde

Toegevoegd: 17-01-2015, 03.35 uur - Update: 17-01-2015, 11.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vrijdagavond is op de Westerschelde een aanvaring geweest tussen twee tankers. Een van de tankers liep hierdoor schade op en heeft een hoeveelheid styreen gelekt.

De kans dat de lekkage gevaar oplevert voor de gezondheid van omwonenden is zeer klein. Om eventueel gevaar echt uit te sluiten rukte de brandweer uit met een meetploeg.

Er zijn op enkele locaties rondom Bath gemeten en er zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Wel was er sprake van flinke geurhinder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
henk (17-1-2015 om 08:52)
Styreen is een kankerverwekkend goedje met een lage reukgrens. word voor van alles gebruikt, bijvoorbeeld EPS isolatieplaten (Expanded poly styron ). Er is wel degelijk gevaar geweest voor de omwonenden! schepen vormen een groot risico's, want ooit gaat het goed mis! enkele simpele ABEK maskers in huis en deuren +ramen gesloten huiden kan voorkomen dat je te veel inademt, je krijgt er ook hoofdpijn van. Zie ook andere stoffen zoals acryl nitril acrylonitril butadieen styreen. ja zal niet meteen sterven bij kleine hoeveelheden maar dat doet een sigaret ook niet! tel deze 2 er alleen bij op en je kansen zijn verdubbeld op kanker.
Renata (17-1-2015 om 08:00)
En gevolgen voor dieren??
JanDoedel (17-1-2015 om 06:32)
Als je het ruikt is het al ongezond gevaar is er nooit om paniek te voorkomen. Gezondheid Styreen is een toxisch gas en heeft invloed op het centrale zenuwstelsel. Symptomen bij inademing zijn duizeligheid, slaperigheid,hoofdpijn, misselijkheid en zwakte. Contact met huid of ogen geeft roodheid en pijn, inslikken veroorzaakt buikpijn. Draag bij het werken met styreen passende beschermingsmiddelen en kleding. Zorg voor voldoende ventilatie, niet eten, drinken of roken tijdens het werk en voor het eten de handen wassen. Toxische effecten veroorzaakt door styreen zijn nier- en leverschade, longoedeem en hartritmestoornissen.
Cookie-instellingen beheren