Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Man schiet illegaal twee reeën dood

Toegevoegd: 28-01-2015, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft dinsdagavond bij het Groot Eiland in Hulst een 54-jarige Belg aangehouden omdat hij zonder vergunning twee reeën had doodgeschoten.

Een postende agent hoorde vanaf de Havikdijk twee geweerschoten. Nadat versterking was opgeroepen werd een kijkje genomen op het Groot Eiland. Daar werd een auto aangetroffen met een Belgische kentekenplaat. In de buurt van het voertuig bevond zich een jager met twee dode reeën.

Omdat de man geen schriftelijke toestemming kon overhandigen voor het afschieten van de dieren is hij meegenomen naar het bureau. Zijn vuurwapens zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachte wordt een bestuurlijk proces in gang gezet om zijn jachtakte in te trekken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (29-1-2015 om 09:50)
Prima werk !! deze controles zouden ze op Zuid Beveland ook meer moeten doen
jola (29-1-2015 om 08:52)
op de vlakte van axel lopen er nog 3 van de 16 de rest is afgeschoten door Belgische schutters
Ulst by night (29-1-2015 om 07:52)
Ze komen hier al jaren de aardappels winterpenen en uien oprapen, de lokale viswaters leegtrekken, de supermarkten overbevolken en met hun wielrenclubje de wegen terroriseren. en nu komen ze ook onze natuur verzieken, dit is gewoon de volgende stap. Duw wees gewaarschuwd ..... wie weet rijden ze straks wel vooraan in den optocht mee carnaval
p van d (29-1-2015 om 05:47)
Jammer ik had ze wel willen overnemen zo lekker vlees..Ja je moet wel om vergunning vragen ja maar schieten en opeten is niet erg dat doet men overal op de wereld hey eten is eten. Er zijn er toch al teveel en ik lust ze ook graag haha kijk in oost-Kapelle daar lopen ze snacht's over straat ! Niet zo zielig doen hey het zijn dieren geen mensen, net als konijnen en muskus-ratten ze zijn lekker en er lopen er toch al teveel dus geen drama maken ! Feit blijft man illegaal bezig was uiteraard !!!
jonghert (28-1-2015 om 21:24)
En gelijk zijn auto verbeurd verklaren zoals dat hoort, en opdat hij het echt afleert een boete van 1000 euro per hert.
vlissingse (28-1-2015 om 21:22)
Is dat alles????? Dit is moord, oh wat wacht het zijn maar dieren, die zijn niet belangrijk natuurlijk, nou ik moet het niet zien, want anders.....
Cookie-instellingen beheren