Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man schiet illegaal twee reeën dood

Toegevoegd: 28-01-2015, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft dinsdagavond bij het Groot Eiland in Hulst een 54-jarige Belg aangehouden omdat hij zonder vergunning twee reeën had doodgeschoten.

Een postende agent hoorde vanaf de Havikdijk twee geweerschoten. Nadat versterking was opgeroepen werd een kijkje genomen op het Groot Eiland. Daar werd een auto aangetroffen met een Belgische kentekenplaat. In de buurt van het voertuig bevond zich een jager met twee dode reeën.

Omdat de man geen schriftelijke toestemming kon overhandigen voor het afschieten van de dieren is hij meegenomen naar het bureau. Zijn vuurwapens zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachte wordt een bestuurlijk proces in gang gezet om zijn jachtakte in te trekken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (28-1-2015 om 20:04)
Jachtakte? Ze zouden die vent het bos in moeten jagen en dan een drijfjacht op hem organiseren.
aleida (28-1-2015 om 19:58)
Een flinke boete graag.. , gevangenis straf is beter.. Is het geen vuil wat ze dumpen is het wel afschieten van prachtige beesten die hier weer gelukkig terug zijn.
wim (28-1-2015 om 19:44)
Ja zeg twee reeën dood schieten hoe haal je dat in je hoofd je weet toch dat je meer straf krijgt om zo iets dood te schieten als straf voor mensen domme belg dat had je toch kunnen weten.
johanna (28-1-2015 om 19:40)
nooit meer een vergunning geven en zeker geen wapens . opsluiten voor een antal jaren.
Rene (28-1-2015 om 19:39)
Wat een held........sluit die stropers eens een keer een tijdje op ipv jachtaktes intrekken.
cap (28-1-2015 om 19:21)
dit is geen jager maar een stroper,dus jachtacte afnemen,en nooit meer verstrekken
Cookie-instellingen beheren