Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Man schiet illegaal twee reeën dood

Toegevoegd: 28-01-2015, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft dinsdagavond bij het Groot Eiland in Hulst een 54-jarige Belg aangehouden omdat hij zonder vergunning twee reeën had doodgeschoten.

Een postende agent hoorde vanaf de Havikdijk twee geweerschoten. Nadat versterking was opgeroepen werd een kijkje genomen op het Groot Eiland. Daar werd een auto aangetroffen met een Belgische kentekenplaat. In de buurt van het voertuig bevond zich een jager met twee dode reeën.

Omdat de man geen schriftelijke toestemming kon overhandigen voor het afschieten van de dieren is hij meegenomen naar het bureau. Zijn vuurwapens zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachte wordt een bestuurlijk proces in gang gezet om zijn jachtakte in te trekken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jo (28-1-2015 om 19:09)
moesten wij als burger eens in Belgie doen dan verdwijnen we 10 jaar achter slot en grendel , bij mij in de buurt liepen er ook een stuk of acht 's avonds precies kanonschoten nu zien wij niks meer
John (28-1-2015 om 18:47)
Juist gehandeld: dit is geen jager -ondanks zijn jachtakte- maar gewoon een ordinaire 'stroper'. Zoiets mag je niet doen in België, dan maar naar Holland: daar mag alles! Een vraag: was het een Belgische of een Nederlandse akte?
Hans (28-1-2015 om 17:42)
Zal weer geen Belg zijn , die lijken echt maling te hebben aan onze wetgeving (en dan maar te zwijgen over de snelheid waarmee ze op zondag in Sas van Gent door het dorp rijden om snel op bij AH te komen ....en politie om ze op de bon te gooien???, eh hebben we politie in Sas van Gent?)
ard (28-1-2015 om 17:12)
Goede actie van deze oplettende agent. Deze meneer mag nooit meer een vuurwapen vasthouden en moet goed gestraft worden mijn inziens want deze 2 herten kunnen nooit meer voor nageslacht zorgen en wij mogen in belgie ook niet zomaar gaan jagen op wild. Vreemd dat deze meneer niet gelijk vast komt te zitten want volgens mij is het bezit van wapens ten strengste verboden hier in nederland zonder geldige wapenvergunning en aangezien hij uit belgie komt heeft hij geen nederlandse wapenvergunning. Zomaar onze herten afknallen het is een schande. gelijk de westerschelde blokkeren als straf voor deze actie.(maar dat gebeurd toch niet)
vos , (28-1-2015 om 17:01)
Zulke lui ,in de bak ,steken ,en 10.000euro boete minimaal. Die paar mooie reetjes ,die we hier hebben, is een lust om te zien .wel te verstaan levend . Van mij mogen ze zijn handen kapot schieten zodat ie weet hoe het voelt .en nooit geen geweer meer vast kan houden ,bah, Heel goed dat ie gepakt is ,tevens veel te zwak beleid hier op alle gebied hier. Zal wel weer met lichte straf wegkomen ,om van de kotsen ,hier !.
wandelaar (28-1-2015 om 16:59)
Gebeurd vaker. Aan de 8e verkorting(Groot eiland) ligt sinds Oudjaar ook een dode ree, Misschien ook het werk van deze man. Heb ook al een zilveren auto zien staan, de bestuurder nergens te zien.......niemand op het land bezig..
Cookie-instellingen beheren