Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeehonden doodgereden Brouwersdam

Toegevoegd: 01-02-2015, 09.40 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Op de Brouwersdam (N57) zijn vannacht twee zeehonden doodgereden. Dat meldt de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) Zuid-West.

De EHBZ kreeg rond 02.15 uur de melding binnen dat er ter plekke een verkeersongeval had plaatsgevonden waarbij volwassen zeehonden betrokken waren. Ter plekke bleken twee dieren reeds te zijn overleden. Een derde zeehond werd levend gespot in het naastgelegen Grevelingenmeer.

De kadavers zijn door de wegbeheerder opgeruimd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (1-2-2015 om 14:09)
@peter: heb jij je ooit wel eens afgevraagd waarom het zo belangrijk is dat fietsers verlichting hebben?
jan (1-2-2015 om 14:02)
zeker zonde van die beesten, maar hoe zit het nou. een dier gaat op den duur nog boven de mensen . de natuur regelt het wel.
kees (1-2-2015 om 13:02)
gelukkig waren het maar een paar zeehonden die dood zijn gereden voor hetzelfde geld zijn het 2 mensen dan zou het pas dramatisch erg zijn geweest zeehonden zijn maar dan genoeg
Anna (1-2-2015 om 12:37)
Wat een domme reacties, automobilist was waarschijnlijk bezig met andere dingen en dat moet de automobilist gemerkt hebben, jazeker! De bruin/ grijze beesten vallen goed op, dus met 80 km per uur zie je ze op tijd? Verwacht niet dat de beestjes zijreflectie op hadden! Het is zonde, maar een ongeluk! Oversteken zeezoogdier, misschien een nieuw bord? Sterkte voor de automobilist!
Zeeuw (1-2-2015 om 11:27)
Zonde is het zeker maar anderzijds een goed teken dat de populatie weer verder toegenomen is. En Peter, de automobilist zal het zeker hebben gemerkt en hopelijk voor hem is hij er ook voor verzekerd maar de verlichting op de zeehonden is nogal slecht....
peter (1-2-2015 om 11:05)
dit is nu echt zonde, de gene die achter stuur zat was vast met andere dingen bezig in de plaats van auto rijden, weer twee mooie beesten van de wereld, echt jammer.
Cookie-instellingen beheren