Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 37 km

Wietkwekerij in uitgebrande woning

Toegevoegd: 13-02-2015, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - In de Westdorpse woning waar gisteravond een flinke uitslaande brand woedde is een wietkwekerij aangetroffen. De bewoner is aangehouden. Dat meldt de politie.

De brand aan de Graaf Jansdijk B werd rond 18.45 uur opgemerkt. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was de brand al snel volledig uitslaand. Toen de brandweer arriveerde was er niemand in het pand aanwezig. Rond 20.05 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer moest toen nog wel enige tijd nablussen.

Als gevolg van de brand viel bij enkele omliggende woningen de stroom uit. Energiebedrijf Delta is ter plaatse gekomen om deze elektriciteitsstoring te verhelpen. Delta heeft ook de gastoevoer naar de betreffende woning afgesloten. De gemeente Terneuzen heeft dranghekken geplaatst in verband met gevaar van een instortende gevel.

Wietkwekerij
Na de bluswerkzaamheden bleek dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Rond 21.45 uur meldde de bewoner van het pand zich bij de politie. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Vandaag wordt de man over de brand en de hennepkwekerij verhoord.

Het is nog niet zeker of de brand ook is veroorzaakt door de aanwezigheid van de hennepplantage. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Zie ook:
- Uitslaande woningbrand Westdorpe (12-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MARLEEN (13-2-2015 om 11:33)
nou lekker hoor je zou er maar in buurt wonen he en door zo kweker val alles uit en voor zelfde geld verlies je ook nog je huis een flinke douw geven flink laten betalen zal wel weer stroom gestolen hebben en zo he laat hem maar flink boeten he voor dit maar is nl he dus zal wel taakstraf worden he
Cookie-instellingen beheren