Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente grijpt in na reeks ongevallen

Toegevoegd: 16-06-2015, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg grijpt in nadat op de Koestraat de afgelopen tijd diverse ongevallen hebben plaatsgevonden tussen auto's en fietsers.

Zondag vond ter plekke nog een ongeval plaats. Ook op 21 mei was het raakFietsers hadden ter plekke sinds enige tijd voorrang op de auto’s omdat de Beenhouwerssingel deel uitmaakt van de zogeheten fietsring rondom het centrum van Middelburg. Deze fietsring is recentelijk door de gemeente gerealiseerd om fietsers snel en comfortabel van A naar B te leiden en hiermee het fietsen in Middelburg te stimuleren.

Bij de Koestraat bleek het niet mogelijk om op korte termijn een verkeersveilige situatie te creëren. "Er gebeurden té veel ongelukken en 
de fietsers rijdend op de Beenhouwerssingel moeten daarom vanaf nu weer voorrang verlenen aan de auto’s op de Koestraat. We beseffen dat daarmee de fietsring iets minder snel en comfortabel wordt, maar de verkeersveiligheid prevaleert", zo stelt de gemeente.

Volgens de gemeente was een verkeersveilige oplossing in de Koestraat waarbij de fietsers wel voorrang hielden alleen te realiseren met ingrijpende maatregelen. "Dit is iets waar onderzoek naar gedaan wordt, maar wat niet op korte termijn realiseerbaar is", zo laat de gemeente weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (16-6-2015 om 16:31)
Er staan toch aan weerszijde van de oversteekplaats toch grote borden dat fietsers voorrang hebben? Als een fietser dan toch wordt aangereden, de automobilist direct zijn rijbewijs afpakken. Leren ze het vanzelf wel! Nu zijn de fietsers weer de dupe en moeten toegeven op het autoverkeer. Belachelijk!
Ria (16-6-2015 om 16:06)
Het zou met bebording duidelijker aangegeven moeten worden. Er staan weliswaar haaientanden maar veel mensen kennen daar niet de betekenis van is gebleken. Eventueel wat knipperlichten?
mv (16-6-2015 om 15:47)
Net zoals de fantastische aanpassingen op de rotonde komend vanaf vlissingen A58, is OOK dit weer mislukt!!!!!!! Wie o Wie heeft daar toch de zeggenschap over? Zulke veranderingen moeten met zorg ingebracht worden!
john (16-6-2015 om 15:38)
omdat enkele automobilisten niet op de borden etc. let, gaan we de situatie maar weer veranderen. Misschien een duidelijkere bebording ter plaatse helpt misschien?
wergebruiker (16-6-2015 om 14:23)
Ik kom daar ook regelmatig maar het is geven en nemen in het verkeer maar de fietsers nemen het er daar behoorlijk van (met oogkleppen op telefoon in de hand en gaan...) een automobilist kan daar geen kan op en daar zal het ook zeker niet altijd aan leggen!
jawo (16-6-2015 om 14:14)
Dus omdat de automobilisten zich niet aan de regels houden en de enorme borden die er staan blijkbaar niet zien, wordt deze regel maar weer terug gedraaid. Triest.....
Cookie-instellingen beheren