Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Gemeente grijpt in na reeks ongevallen

Toegevoegd: 16-06-2015, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg grijpt in nadat op de Koestraat de afgelopen tijd diverse ongevallen hebben plaatsgevonden tussen auto's en fietsers.

Zondag vond ter plekke nog een ongeval plaats. Ook op 21 mei was het raakFietsers hadden ter plekke sinds enige tijd voorrang op de auto’s omdat de Beenhouwerssingel deel uitmaakt van de zogeheten fietsring rondom het centrum van Middelburg. Deze fietsring is recentelijk door de gemeente gerealiseerd om fietsers snel en comfortabel van A naar B te leiden en hiermee het fietsen in Middelburg te stimuleren.

Bij de Koestraat bleek het niet mogelijk om op korte termijn een verkeersveilige situatie te creëren. "Er gebeurden té veel ongelukken en 
de fietsers rijdend op de Beenhouwerssingel moeten daarom vanaf nu weer voorrang verlenen aan de auto’s op de Koestraat. We beseffen dat daarmee de fietsring iets minder snel en comfortabel wordt, maar de verkeersveiligheid prevaleert", zo stelt de gemeente.

Volgens de gemeente was een verkeersveilige oplossing in de Koestraat waarbij de fietsers wel voorrang hielden alleen te realiseren met ingrijpende maatregelen. "Dit is iets waar onderzoek naar gedaan wordt, maar wat niet op korte termijn realiseerbaar is", zo laat de gemeente weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dre (16-6-2015 om 14:13)
Levensgevaarlijk en ondoordacht. Een onoverzichtelijke situatie. Dat had de gemeente van te voren toch ook wel kunnen bedenken.
Jose (16-6-2015 om 13:59)
He he, moeten er eerst een paar ongelukken gebeuren om in te zien dat die hele fiets snelroute levens.gevaarlijk is. Niet alleen bij de Koestraat maar ook de kruising Krommeweele/Molenberg komende vanuit de stad is een gruwel. Je hebt daar totaal geen overzicht. Gemeente; erken dat dit gewoon een miskleun is geweest en blaas de hele snelroute af. Gewoon zoals het was weer invoeren. Ik ben trouwens iemand die altijd fietst
Peterdw. (16-6-2015 om 13:57)
Een van de grootste fouten is ooit geweest en zal het altijd blijven, de voorrang aan de fiets op het snelverkeer te geven: zou het zijn zoals het vroeger was, zouden er meer mensen leven.
Cookie-instellingen beheren