Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie oproepen traumateam in 1 nacht

Toegevoegd: 15-08-2015, 04.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Rotterdamse traumateam is vannacht drie keer opgeroepen voor meldingen in Zeeland. Bij geen van de meldingen werd het team daadwerkelijk ingezet.

De eerste oproep was rond 01.10 uur nadat op de Paul Krugerstraat in Vlissingen een zwaargewonde man werd aangetroffen. Dit slachtoffer is met spoed per ambulance afgevoerd.

Rond 02.35 uur werden de ambulancedienst en het traumateam naar de Wilhelminastraat in Wemeldinge gestuurd. Ook deze patiënt werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De derde oproep was omstreeks 03.30 uur naar een woning aan de Kakeldans in Yerseke. Dit keer kon de patiënt zonder spoed worden afgevoerd. De patiënt is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Zie ook:
Zwaargewonde op straat Vlissingen (15-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (15-8-2015 om 12:44)
Heb zelf ook jaren in deze hulpverlening gewerkt, ook in de periode dat men nog nooit van een trauma-heli had gehoord. Het is inderdaad van de zotte dat er zo ongeveer voor iedere melding een heli wordt gealarmeerd. Durft de ambulancebemanning zelf geen verantwoording meer te nemen, of is het een manier om maar aan te tonen dat de heli onmisbaar is?? Om over alle kosten voor deze nodeloze inzetten maar te zwijgen.
An (15-8-2015 om 12:30)
Zeeuws meisje, je bent al de zoveelste van wie ik dat hier lees, dit soort berichtgeving lokt dat soort reacties ws ook uit maar denk eens na wat je zegt... Eerst controleren of het wel of niet nodig is? En wat dan als blijkt dat het idd HEEL NODIG is? Hoeveel kostbare tijd zou er dan verloren zijn gegaan? Ik blijf maar herhalen, liever 100 keer onnodig dan 1 x nodig en te laat! Wat als het jou famillielid of jouzelf zou betreffen, wil je dan werkelijk dat ze eerst komen controleren?
Paul (15-8-2015 om 11:27)
@ Zeeuws meisje: Mijn partner viel letterlijk voor mijn neus dood neer en ik begon direct met reanimeren en hulp te roepen, de Zeeuwen liepen gewoon weg! Na 7 weken coma en 7 maanden op en neer elke dag na het ziekenhuis en daarna nog een half jaar revalidatie is ze er weer! Dankzei mijn speakerfunctie en snel reageren van een geweldig team. Oordeel niet over geld of mensenlevens omdat misschien je er zelf of in je naaste omgeving ooit blij mee kan zijn. Wens je alle gezondheid en geluk.
Peter (15-8-2015 om 11:02)
Ze hebben het er maar druk mee, die traumateams. En er is GEEN verband met het afbouwen van ziekenhuizen en het verdwijnen van ziekenhuisafdelingen in de provincie Zeeland toch ????
Zeeuws meisje (15-8-2015 om 07:45)
De traumahelikopter voor alles en iedereen oproepen is tegenwoordig schijnbaar ook een nieuwe trend. Kunnen ze niet eerst even controleren of het daadwerkelijk nodig is voordat ze dat ze de helikopter oproepen,lijkt wel of ze voor iedere oproep subsidie krijgen....
Cookie-instellingen beheren