Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gestolen auto´s teruggevonden dankzij volgsysteem

Toegevoegd: 14-12-2015, 14.06 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 47-jarige man uit Nieuw- en Sint Joosland en een 33-jarige man uit Middelburg zijn in de nacht van zondag op maandag rond 01.20 uur aangehouden op verdenking van diefstal van twee bestelbussen.


De eigenaar van de bestelauto’s alarmeerde de politie nadat de voertuigen rond 22.30 uur bij een verhuurbedrijf aan de Anodeweg in Middelburg waren weggenomen. Eén van de busjes was voorzien van een track-and-trace systeem waarmee het voertuig gevolgd kon worden. Op een gegeven moment werd geconstateerd dat het voertuig geparkeerd stond bij een industrieterrein aan de Danielsweg in Heinkenszand. Daar werd de bestelbus aangetroffen. Agenten hebben vervolgens met politiehonden het terrein afgezocht en de twee verdachten gevonden. De twee mannen werden ingesloten in cellencomplex Torentijd.  

De tweede bestelwagen werd gevonden in de Hurgronjestraat. Het onderzoek leidde ook naar de Oude Havendijk in Middelburg waar agenten een gestolen personenauto aantroffen. Deze auto was zondagnacht rond 02.30 uur weggenomen vanuit de Oude Koudekerkseweg.

De recherche zet het onderzoek voort en gaat na of de voertuigdiefstallen verband met elkaar houden. Mensen die op bovengenoemde locaties iets verdachts hebben gezien worden verzocht om dit te melden aan de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (14-12-2015 om 20:09)
Mooi zo,je moet gewoon van een ander zijn bezittingen afblijven.
Eusebio (14-12-2015 om 18:38)
Goed werk ! En nu onderhuids bij de dieven een track-and-trace systeem aanbrengen, zodat zij altijd gevolgd kunnen worden.
Cookie-instellingen beheren