Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 61 km

Jongen (13) verdachte handel illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 17-12-2015, 14.17 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een 13-jarige jongen uit Renesse is woensdagavond aangehouden omdat hij in illegaal vuurwerk zou handelen. Bij de jongen thuis werd bijna 14 kilo aan zwaar vuurwerk gevonden.


Volgens de politie kwam de naam van de 13-jarige bovendrijven bij onderzoek naar aanleiding van diverse meldingen van vuurwerkoverlast in Noordgouwe, eveneens op Schouwen-Duiveland. In het onderzoek kwam naar voren dat de jongen mogelijk de leverancier was van het afgestoken vuurwerk.

Omdat hij het vuurwerk mogelijk thuis zou kunnen bewaren, werd de ouderlijke woning van de 13-jarige doorzocht. Ter plekke werden diverse dozen met zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Ook een imitatievuurwapen en een zakmes zijn door de politie meegenomen.

De jongen was op het moment van de doorzoeking niet thuis maar is later die avond alsnog aangehouden en in verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd mag de jongen zijn in verzekeringstelling thuis uitzitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (17-12-2015 om 16:53)
@ peter , jou reactie zegt al precies genoeg. Hoe simpel ben jij ? iemand van 13 is minderjarig , mag geen vuurwerk in zijn bezit hebben en ook niet verhandelen...
Peter (17-12-2015 om 15:41)
Ja echt 14 kilo. het is wat. Zelfs mijn kat is net zo zwaar. Inderdaad irritant dat vuurwerk maar als politie kan je ook overdrijven. Als jullie nu gewoon eens gaan optreden als ze die zooi te vroeg afsteken in plaats van 13 jarige aanhouden. Pfffff. dat spreekt over normen, waarden en respect maar zo dwing je echt geen respect af bij de jeugd. 35 jaar geleden hadden we nog een buurtagent waar we respect voor hadden. Die spraak je aan en zij dat het de volgende keer echt een probleem zou opleveren. Nou je liet het wel uit je hoofd. Tegenwoordig likken we even aan het bonnenboekje en zetten we gelijk een knul van 13 vast. Hoe simpel kan je zijn?
Truus (17-12-2015 om 15:10)
Hoe krijgt zo'n snotaap het voor elkaar, de ouders zullen ook wel medeplichtig zijn.
Cookie-instellingen beheren