Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Honderden kilo's drugs in boot Cadzand

Toegevoegd: 15-01-2016, 19.52 uur - Update: 15-01-2016, 21.44 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - In de vissersboot die vandaag aanspoelde bij Cadzand is een grote hoeveelheid drugs gevonden. Dat meldt de politie. De vier opvarenden van het bootje werden vannacht gered. Eén van hen is aangehouden.


De vierkoppige bemanning van de visboot 'Zeeland', met als thuishaven Goes, dobberde eerst urenlang rond voordat hulp ingeschakeld kon worden. Een uur na de noodoproep arriveerde een reddingboot. Die wist de vier en een door een reddingshelikopter afgezette kikvorsman van boord te halen. Ze werden vervolgens naar de haven van Zeebrugge (B) gebracht. Eén van de vier was gewond, een ander was zwaar onderkoeld. De mannen mochten na behandeling naar huis.

De boot van de vier kon vanwege de hoge golven niet op sleeptouw worden genomen en moest daarom worden achtergelaten. Vanochtend spoelde de boot aan bij Cadzand. Toen de politie en de douane de 12 meter lange boot inspecteerden troffen ze honderden kilo's verdovende middelen aan. Het zou gaan om cocaïne. De politie heeft een 24-jarige man opgepaks als verdachte. Het zou gaan om één van de opvarenden van de boot.

Zie ook:
Bemanning visboot dreef urenlang rond  (15-01-2016)
KNRM redt bemanning sportvisboot  (15-01-2016)
Sportvisboot aangespoeld bij Cadzand-Bad (15-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
paling (15-1-2016 om 20:34)
Goeie vangst "mannen" HiHi
Rene (15-1-2016 om 20:10)
Kennelijk was er toch wel iets bekend bij de instanties. Waarom gaan de politie, en zeker de douane opeens kijken bij de boot? Doen ze anders ook niet. Dus....wie het weet mag het zeggen.
Cookie-instellingen beheren