Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Politie zoekt getuigen verkeersruzie A58

Toegevoegd: 05-02-2016, 12.50 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Donderdagmiddag is een 50-jarige automobilist uit Middelburg op de A58 bedreigd door bestuurders van twee andere voertuigen. Deze probeerden hem na een inhaalmanoeuvre tot stoppen te dwingen door tegen zijn voertuig aan te rijden.


Het slachtoffer haalde omstreeks 15.46 uur met zijn rode Volvo op de A58 nabij Rilland richting Bergen op Zoom twee vrachtwagens in. Tijdens de inhaalmanoeuvre zag hij ineens een zwarte Volkswagen Golf heel dicht achter zijn voertuig rijden. Kennelijk meende deze bestuurder dat het inhalen te langzaam verliep.

Toen het slachtoffer weer aan de rechterkant van de weg reed, kwam de zwarte auto naast hem rijden en maakte tot twee maal toe een scherpe stuurbeweging naar rechts. Door uit te wijken naar de vluchtstrook voorkwam het slachtoffer een botsing. Hiermee was het incident echter nog niet voorbij. De zwarte auto ging voor de rode auto rijden en trapte hard op de rem waarna een botsing volgde.

Inmiddels had het slachtoffer al rijdend contact gezocht met de meldkamer van de politie. Onvoorzien mengde een bestuurder van een rode Fiat zich ook in het incident. Ingeklemd tussen beide voertuigen probeerden deze het slachtoffer richting de vluchtstrook te drijven, wat uiteindelijk niet is gelukt.

De zwarte Volkswagen verdween vervolgens richting Hoogerheide nadat deze de rode Volvo nog een flinke por had gegeven. De rode Fiat verdween ter hoogte van de afslag Roosendaal rechtdoor richting Halsteren. Het slachtoffer is door agenten opgevangen op de parkeerplaats van de Wouwse Tol en heeft vervolgens aangifte gedaan.

De politie is een onderzoek gestart naar deze zaak en is op zoek naar mensen die het bovenbeschreven incident hebben gezien. De kwestie begon omstreeks 15.46 uur ter hoogte van Rilland en eindigde omstreeks 15.53 uur bij de afslag Roosendaal. Mensen die meer informatie hebben kunnen dit delen met de politie via 0900 8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (5-2-2016 om 18:47)
Johan (5-2-2016 om 16:37) en daar praat jij dat weggedrag mee goed natuurlijk.
Bo (5-2-2016 om 18:33)
Gewoon voor 150 euro een goede dashcam kopen. Bij ons (2 auto's) wordt elke rit in HD geregistreerd. Kun je ook geen kentekens vergeten. Ook eigen snelheid wordt geregistreerd. SD kaartje in de laptop en we hebben onze eigen "blik op de weg"
Herrie (5-2-2016 om 18:19)
@Johan: er bestaat hier in NL GEEN verbod op een dashcam.
datdanweerwel (5-2-2016 om 17:37)
Voor Johan, In Nederland is het gebruik van een dashcam in het openbaar toegestaan. Ook mogen er mensen duidelijk in beeld gebracht worden, net zoals kentekens duidelijk zichtbaar mogen worden opgenomen. Maar bij het publiceren van de beelden kan je wel te maken krijgen met de privacywetgeving of de wet bescherming persoonsgegevens (wbp). Misschien heeft die meneer niet snel genoeg ingehaald maar moet je dan als medeweggebruiker iemand de stuipen op het lijf jagen. Het gaat tijd worden dat er normen en waarden geleerd gaat worden aan degene die denken dat het voor hun niet geldt.
betwetter is zielig (5-2-2016 om 17:20)
helaas is het verkeer tegenwoordig in en in triest, 90 procent gedraagt zich zeer aso, gewoonweg onkunde, ROB, wat vertel je nou? Dit komt dikwijls voor, dat de ander te langzaam rijdt,volgens de aso, ik haal ook weleens een vrachtauto in, en degene achter mij vind nodig om onverantwoord te gaan bumberkleven, het verkeer is knudde, en de meeste delen er aan mee.10 procent rijdt echter fatsoenlijk.Bumber kleven is echt stom, het heeft geen zin.
Vogeltje (5-2-2016 om 17:09)
Nu lees ik van die reacties van "wat heeft die meneer zelf dan gedaan?" En is dat dan maar gelijk een reden om je zo achterlijk te gaan gedragen in het verkeer?! Dus omdat iemand misschien niet snel genoeg is of misschien iets gedaan heeft wat een ander niet zint, moet ie maar gelijk in de prak gereden worden?? Wat een mentaliteit zeg.
Cookie-instellingen beheren