Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zoekt getuigen verkeersruzie A58

Toegevoegd: 05-02-2016, 12.50 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Donderdagmiddag is een 50-jarige automobilist uit Middelburg op de A58 bedreigd door bestuurders van twee andere voertuigen. Deze probeerden hem na een inhaalmanoeuvre tot stoppen te dwingen door tegen zijn voertuig aan te rijden.


Het slachtoffer haalde omstreeks 15.46 uur met zijn rode Volvo op de A58 nabij Rilland richting Bergen op Zoom twee vrachtwagens in. Tijdens de inhaalmanoeuvre zag hij ineens een zwarte Volkswagen Golf heel dicht achter zijn voertuig rijden. Kennelijk meende deze bestuurder dat het inhalen te langzaam verliep.

Toen het slachtoffer weer aan de rechterkant van de weg reed, kwam de zwarte auto naast hem rijden en maakte tot twee maal toe een scherpe stuurbeweging naar rechts. Door uit te wijken naar de vluchtstrook voorkwam het slachtoffer een botsing. Hiermee was het incident echter nog niet voorbij. De zwarte auto ging voor de rode auto rijden en trapte hard op de rem waarna een botsing volgde.

Inmiddels had het slachtoffer al rijdend contact gezocht met de meldkamer van de politie. Onvoorzien mengde een bestuurder van een rode Fiat zich ook in het incident. Ingeklemd tussen beide voertuigen probeerden deze het slachtoffer richting de vluchtstrook te drijven, wat uiteindelijk niet is gelukt.

De zwarte Volkswagen verdween vervolgens richting Hoogerheide nadat deze de rode Volvo nog een flinke por had gegeven. De rode Fiat verdween ter hoogte van de afslag Roosendaal rechtdoor richting Halsteren. Het slachtoffer is door agenten opgevangen op de parkeerplaats van de Wouwse Tol en heeft vervolgens aangifte gedaan.

De politie is een onderzoek gestart naar deze zaak en is op zoek naar mensen die het bovenbeschreven incident hebben gezien. De kwestie begon omstreeks 15.46 uur ter hoogte van Rilland en eindigde omstreeks 15.53 uur bij de afslag Roosendaal. Mensen die meer informatie hebben kunnen dit delen met de politie via 0900 8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ruud (5-2-2016 om 21:04)
Nauw Rob, wat heb jij een raar denkbeeld. Als die man even op de rem trapt om afstand te creëren doet hij dat niet zomaar. Het zal echt wel zo zijn dat het weer niet snel genoeg ging voor dergelijke aso's op de dodeweg A58. Wil je nu ook nog beweren dat hij het zelf heeft uitgelokt. Kleven en agressie gebeurd dagelijks.
Ik (5-2-2016 om 20:42)
@Johan: Dashcam in Nederland verboden?. Denk het niet.
Anneke (5-2-2016 om 19:41)
@Johan..Ook al is het - misschien - een eenzijdig verhaal, als je zulke toeren uithaalt, en ook nog eens met z'n tweeën, dan ben je wat mij betreft niet goed bij je hoofd, dan hoor je opgenomen te worden, tot die tijd ben je gewoon tuig!
wim (5-2-2016 om 19:16)
Het is toch niet meer normaal als je het gedrag ziet van die zwarte volgwagen zulke mensen horen niet op de weg met een auto jammer dat het kenteken niet opgenomen is en dan nog een keer met de tweede rode fiat de man van de weg proberen te krijgen het zijn grote smeerlappen jammer dat ze nog niet gepakt zijn maar laten we hopen dat het wel gebeurd, wie betaald de schade van de bestuurder van de Volvo, ik wens deze man veel sterkte ,want onderschat zoiets niet.
sander (5-2-2016 om 19:13)
idd hier word het verhaal van het slachtoffer beschreven, maar je gaat natuurlijk niet zomaar iemand aanrijden (waarbij je zelf schade oploopt) en zeker als er dan ook nog iemand anders zich mee gaat bemoeien ben ik bang dat dit verhaal nog weleens heel anders inmekaar zou kunnen steken, maargoed elke vorm van geweld of aso gedrag in het verkeer moet bestraft worden dus het is te hopen dat getuigen zich melden!
Vlissinger (5-2-2016 om 19:05)
Johan waar heb je het over? Er is geen verbod op dashcams in Nederland. het wordt zelfs aangeraden...
Cookie-instellingen beheren