Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eigenaar café Middelburg woedend na controle

Toegevoegd: 14-02-2016, 19.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eigenaar van café Ut Babbelaèrtje in Middelburg is woedend nu de gemeente zaterdag samen met allerlei andere instanties zijn zaak grondig heeft gecontroleerd. Hij voelt zich schandalig behandeld: "Als een crimineel, als een terrorist".


Het café aan de Vlasmarkt werd 's avonds bezocht door medewerkers van onder meer de Belastingdienst, de douane, de gemeente en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Volgens de eigenaar van het café kwamen 14 man zijn zaak binnen. "Met alles er op en er aan: petjes op, badges bij, oortjes in. Alsof je verzeild bent geraakt in een slechte B-film", zo is te lezen op de facebookpagina van de horecagelegenheid.

Er werd onder meer gecontroleerd op het naleven van de afgegeven vergunningen. Tijdens het onderzoek zouden enkele overtredingen zijn geconstateerd maar die waren niet dusdanig ernstig dat de zaak moest worden gesloten. Volgens de café-eigenaar hebben de controleurs aangegeven dat hij in overtreding was omdat zijn vrouw niet ook in de zaak aanwezig was. "Mijn vrouw wachtte op de oppas die verlaat was. Willen ze dan dat we ons kind van 8 alleen thuis achterlaten?".


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nina (15-2-2016 om 12:07)
Wat is dat toch dat men het nodig vind om op een excessieve manier op te treden. 14 man op een Zaterdag avond waarom? Ik snap dat de mensen opdracht hebben gehad en hun werk doen maar de opdrachtgever zou zich eens achter zijn oren moeten krabben en zich afvragen of je zoveel mensen op pad moet sturen voor een controle, dit gebeurd immers wel van gemeenschapsgeld.
sonja (15-2-2016 om 12:04)
Heb onderstaande e-mails gelezen, volgens mij wordt deze cafébaas bij de bok gedaan, lees de reactie van TANTE TRUUS maar eens. Spreekt voor zich. Denk dat hier een Judas achter zit, een buurman of zo, in ieder geval iemand die dat café gesloten wil hebben,vandaar dat alles tegelijk kwam opdraven.
fred( andere) (15-2-2016 om 11:57)
Ad en Max met jullie zo ik daar graag een pintje drinken, had het niet beter kunnen verwoorden !
Albert (15-2-2016 om 11:19)
Als er zoveel mensen van diverse instanties tegelijk komen dan is er echt wel meer aan de hand met dat cafe. Of er heeft in het verleden al iets gespeeld of er zijn duidelijke aanwijzingen dat er diverse zaken niet kloppen. Als de vergunningen op naam van zijn vrouw staan en niet op die van hem dan moet zij aanwezig zijn in de zaak. Gewoon zorgen dan je allebei de juiste papieren hebt.
Ruud (15-2-2016 om 10:22)
Of er criminele activiteiten plaats vinden is nu nog afwachten. Ik denk wel dat ze niet voor niets zo'n inval doen. En dan kan de eigenaar wel hoog van de toren blazen en verontwaardigd zijn en de beledigde onschuld uithangen, dat doen inbrekers ook. Tot dat je verder zoekt. Let wel, zolang niets bewezen is, onschuldig.
siennepien (15-2-2016 om 09:56)
tja die mensen doen ook gewoon hun werk en om dit nou gelijk op internet te gooien is dat niet een beetje overdreven?
Cookie-instellingen beheren