Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eigenaar café Middelburg woedend na controle

Toegevoegd: 14-02-2016, 19.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eigenaar van café Ut Babbelaèrtje in Middelburg is woedend nu de gemeente zaterdag samen met allerlei andere instanties zijn zaak grondig heeft gecontroleerd. Hij voelt zich schandalig behandeld: "Als een crimineel, als een terrorist".


Het café aan de Vlasmarkt werd 's avonds bezocht door medewerkers van onder meer de Belastingdienst, de douane, de gemeente en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Volgens de eigenaar van het café kwamen 14 man zijn zaak binnen. "Met alles er op en er aan: petjes op, badges bij, oortjes in. Alsof je verzeild bent geraakt in een slechte B-film", zo is te lezen op de facebookpagina van de horecagelegenheid.

Er werd onder meer gecontroleerd op het naleven van de afgegeven vergunningen. Tijdens het onderzoek zouden enkele overtredingen zijn geconstateerd maar die waren niet dusdanig ernstig dat de zaak moest worden gesloten. Volgens de café-eigenaar hebben de controleurs aangegeven dat hij in overtreding was omdat zijn vrouw niet ook in de zaak aanwezig was. "Mijn vrouw wachtte op de oppas die verlaat was. Willen ze dan dat we ons kind van 8 alleen thuis achterlaten?".


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (15-2-2016 om 09:53)
Jaja je boos maken over het feit je weet er altijd wel controles zijn ? Als je boekhouding klopt dan heb je geen zorgen.. Er word nog steeds veel geld witgewassen in horeca en zwart verkocht enzo van mij mogen ze ook wel een aantal zaken aan de boulevard in Vlissingen controleren en sommige eettentjes waar nooit klanten zitten of hotels die altijd leeg zijn ?!
werknemer bij catering (15-2-2016 om 09:34)
Controle is prima...maar met 14 man.... wast kost dat niet Ambtenaren met 150% per uur want het was op zaterdag... en dan de belastingdienst ook erbij...?? kunnen toch gewoon door de week komen. zou er dan toch iets niet helemaal in de haak geweest zijn.? of verraderswerk ? zodat de man een uitgebreide controle kreeg ? per 1-1-16 5 gram of meer drugs in huis is 3 maanden pand dicht
hartige kees (15-2-2016 om 08:25)
ze doen net of ze heilig zijn het cafe, die mensen doen gewoon hun werk, tis maar net hoe je je eigen opstelt. Doe je normaal en netjes tegen de controleurs doen zij dat ook.op sommige boa,s na, in vlissingen zijn er twee die kunnen niet normaal doen, maar dat is een verhaal apart.
Fred (15-2-2016 om 08:00)
Ja ze kunnen er wat van in de horeca;je werkt je een slag in de ronde ,en de heren willen ook dat nog verpesten,en dat op een zaterdag wat meestal de best dag van de week is.Als dit zo door gaat met rook verbod geen drank onder de 18[ben uit de ouwe tijd waar je op je 16e een biertje dronk]accijns verhoginmg ect ect; zo gaat heel de horeca kapot.Hmm
wim (15-2-2016 om 07:14)
Zou daar toch een reden voor geweest zijn als er zomaar even 14 man op controle geweest zijn of alles binnen de vergunningen was
tante truus (15-2-2016 om 07:08)
De eigenaar is kwaad? Die mensen doen gewoon hun werk en ze zullen er wel zo hun redenen voor hebben he, want ja zo heilig zijn ze nu ook weer niet. En als een cafe zich normaal ongeveer 1 bandje in de maand kan permiteren qua kosten, dan kan je je afvragen waar hij 4 x in de maand dat bandje van betaald.En misschien de achterplaats eens opruimen, want dat lijkt vuilstortplaats middelburg wel en als je een bandje hebt hou dan je achterdeur dicht voor omwonenden. Oeps en oja die kat die je gekocht hebt vorig jaar even laten sterreliseren, want t zijn dr nu al 5 die er rondlopen.
Cookie-instellingen beheren