Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Bromfietser rijdt bijna 100 km per uur

Toegevoegd: 23-02-2016, 23.35 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - In Hoofdplaat heeft de politie dinsdagmiddag een bromfietser betrapt die bijna 100 kilometer per uur reed. Hij ging naar huis met vermoedelijk honderden euro's aan boetes.


De verkeerspolitie betrapte de bestuurder, een 17-jarige jongeman, op de Westlangeweg. De jongen reed na correctie 97 kilometer per uur waar maximaal 40 kilometer per uur was toegestaan. Bij een nadere controle bleek de achterband te glad.

De brommer was ook niet voorzien van een kenteken. Daarom ging de jongen naar huis met drie boetes van in totaal naar verwachting enkele honderden euro's. Daarnaast werd het rijbewijs van de jongen ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (25-2-2016 om 14:00)
Jazeker kaas daar heeft veel tijd ingezeten jammer dat het zo moet eindigen
jan (25-2-2016 om 12:29)
@Bram snapt het teminste@
Kaas (25-2-2016 om 10:20)
Die heeft hem stevig gekieteld, daar heeft tijd ingezeten ! We deden vroeger niks anders, alles voor de titel "de snelste van ...." ( vul dorp hier in ) Alleen niet mauwen als je gepakt word, dat is een deel van het kat en muis spel.
A. Rombouts (24-2-2016 om 21:46)
Niks nieuws onder de zon. Mogelijk is de constructie van het huidige spul er ietsje beter tegen bestand, maar de berijders zeker niet. Jaren '70: gepakt en een pakketje retour + boete. Hooguit oud-ijzerprijs terug. Technisch en puur wettelijk gezien prima te bestrijden, maar waar haal je al die politiemensen vandaan die controles gaan doen. In de praktijk al vele jaren niet meer uit te bannen. Geluk bij een ongeluk????: ze beginnen nu al vrij jong aan d'r rijbewijs en slaan de brommer over. Maar ja, dan al bewezen dat tot +/- 25 jaar ook het verstand op dat gebied ver te zoeken is. Wij toen en zij nu... niks veranderd. En die doden, gewonden! Wel erg triest voor slachtoffers van dergelijk gedrag. Ben oud-politie(verkeers)man. Politiek??
Andre (24-2-2016 om 21:24)
In mijn tijd werden de brommers op school door de politie aan een controle onderworpen, alle onderdelen die niet origineel waren werden ter plaatse verwijderd zodat je naar kon lopen met je brommer. Jaren 1965- 1970 Toen liet je het wel om je brommer fors op te voeren. In die tijd woonde ik in Delfzijl en ging naar de lts in Appingedam. 5km afstand.
Bram (24-2-2016 om 21:05)
Nee W. Kruit, uiteraard doen we dit alleen met goede niet versleten banden...dan mag het toch?
Cookie-instellingen beheren