Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bromfietser rijdt bijna 100 km per uur

Toegevoegd: 23-02-2016, 23.35 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - In Hoofdplaat heeft de politie dinsdagmiddag een bromfietser betrapt die bijna 100 kilometer per uur reed. Hij ging naar huis met vermoedelijk honderden euro's aan boetes.


De verkeerspolitie betrapte de bestuurder, een 17-jarige jongeman, op de Westlangeweg. De jongen reed na correctie 97 kilometer per uur waar maximaal 40 kilometer per uur was toegestaan. Bij een nadere controle bleek de achterband te glad.

De brommer was ook niet voorzien van een kenteken. Daarom ging de jongen naar huis met drie boetes van in totaal naar verwachting enkele honderden euro's. Daarnaast werd het rijbewijs van de jongen ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-2-2016 om 18:52)
Ja laten we eerlijk zijn op zon leeftijd en dan met een opgevoerde brommer die bijna de 100 km haalt der is niets mooier dan die jongen van 17 jaar gas open en gaan ik ziet al voor me ik zelf heb toen ik jong was opgevoerd tot 75 km en dan vol gas ieder die op een brommer reed ging ik voorbij prachtig en op die leeftijd zie je nog geen gevaar maar is en blijft veel te gevaarlijk maar is wel een dure rit geworden.
achiel van 't hof (24-2-2016 om 16:59)
Respect!
was ook jong (24-2-2016 om 13:53)
Ik ben ook jong geweest en heb óók te hard gereden op een opgevoerde brommer. Was IDD kicken. Maar ik zag er toen het gevaar niet van in. Nu weet ik beter. En iedereen die zegt:"Niet zeuren, dat moet kunnen" . Zet eens zo'n bromscootertje naast de lichtste motorscooter, of een brommer naast de lichtste motorfiets, vergelijk ze eens met elkaar en zeg dan nog eens: "Niet zeuren, dat moet kunnen". Al die brommers en bromscooters zijn niet gebouwd op die hoge snelheden. Toen niet en nu nog niet.
'RS" (24-2-2016 om 13:25)
Mijn naam zegt genoeg , 125KM op de Kreidler. ( 30 jaar geleden )
marc (24-2-2016 om 11:25)
Mijn Yamaha FS1 liep 127 km/u als ik plat op de tank lag. We zijn allemaal jong geweest en diegene die zijn brommer niet had opgevoerd moet opstaan. Kanttekening. In de jaren 70 (toen ik brommer reed) was het helemaal niet zo druk op de weg en fietspaden zoals nu. Ik denk niet dat het hedentendage nog verantwoord is om zo hard over de fietspaden te scheuren. Maar het was wel lekker.
W. Kruit (24-2-2016 om 10:57)
@Bram, hartstikke mooi. Tot je (met een gladde achterband!) een ongeval veroorzaakt. Dan blijkt dat de verzekering niet gaat uitbetalen omdat je brommer geen brommer meer is maar een motorfiets. En dat je dus zonder motorrijbewijs hebt gereden. De verzekeringsmaatschappij zal de tegenpartij wel betalen, maar heeft het recht om het uitbetaalde bedrag op de verzekerde te verhalen. Dan is het ineens niet zo mooi, man!
Cookie-instellingen beheren