Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 46 km

Verscherpte grenscontrole vanwege Brussel

Toegevoegd: 22-03-2016, 10.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er zijn per direct extra grenscontroles ingesteld vanwege de reeks aanslagen vanochtend in het Belgische Brussel. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).


Vanochtend vonden rond 08.00 uur twee explosies plaats bij een vertrekhal op luchthaven Brussel-Zaventem. Later werden ook nog explosies gemeld bij verschillende metrostations. Bij de aanslagen zouden meer dan 10 doden en tientallen gewonden zijn gevallen.

Volgens de NCTV is er vooralsnog geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen maar wel worden er uit voorzorg extra maatregelen genomen. "We nemen in Nederland uit voorzorg wel een aantal extra maatregelen."

"Dat betekent extra patrouilles door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven en verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens", aldus de NCTV.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-3-2016 om 07:05)
Wat een verschrikkelijk gebeuren zoveel dode en gewonden mensen die wederom door die I S zijn omgekomen, als je de beelden ziet en de mensen word roepen en huilen wat een ramp die weer na de zoveelste keer plaats vind ,en wat komt het dichtbij Nederland wat dit zal zeker niet de laatste keer zijn, wat is in verleden die I S toch onderschat ook ,door Amerika want de macht is zeer groot en geven totaal niets wat Amerika en zo ook Europa doet het zijn de grootste schoften die er zijn waar een ieder bang van word.
un egte zeeuw (23-3-2016 om 07:01)
Grenzen open om ze allemaal er uit te zetten !!!!!!
JanDoedel (22-3-2016 om 21:31)
Wilders roept al jaren de grens dicht maar Rutte en zijn vrienden laten er steeds meer binnen. Let op mijn woorden Nederland is dit jaar nog aan de beurt. Als we onze manier van leven en vrijheid willen houden moet er wat gebeuren
Toon (22-3-2016 om 20:12)
Eerst oprechte deelneming aan de nabestaanden en zij, die de rest van hun leven gehandicapt zullen zijn. Grenzen compleet afsluiten? Totaal onmogelijk. Geen mensen en geen middelen meer. Ben het eens met vele inzenders. Al die moslims controleren en alles waar een smetje aan zit: ERUIT! Niet goedschiks, dan.... Idd veel te "danken" aan die linkse politici. Laten we ons nu eens niet meer bemoeien met al die duistere landen. Laat ze in d'r eigen sop gaarkoken en daar maar een hoop aanrommelen. Verder dat spul buiten houden. Laten zich door ons onderhouden en presteren verder weinig of niks nuttigs. Was altijd erg gezagsgetrouw. Ben genezen nu. Strohalm is nu Geert Wilders. Een trieste uitvinding dat europa. Zakkenvullers daar erg gelukkig.
Jan (22-3-2016 om 18:52)
de kontrole bij Bergen op Zoom begon uren te laat toen ik om 13 uur richting Antwerpen reed was er niets toen ik terug kwam duurde het 2 uur langer en hadden 15 man een klein vrachtwagentje uit de file geplukt ze hadden niet eens een scan auto, brengt het tenminste wat op
Andre (22-3-2016 om 18:21)
Als ik eerlijk ben kan ik geen moslim meer zien.
Cookie-instellingen beheren