Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 129 km

Verscherpte grenscontrole vanwege Brussel

Toegevoegd: 22-03-2016, 10.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er zijn per direct extra grenscontroles ingesteld vanwege de reeks aanslagen vanochtend in het Belgische Brussel. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).


Vanochtend vonden rond 08.00 uur twee explosies plaats bij een vertrekhal op luchthaven Brussel-Zaventem. Later werden ook nog explosies gemeld bij verschillende metrostations. Bij de aanslagen zouden meer dan 10 doden en tientallen gewonden zijn gevallen.

Volgens de NCTV is er vooralsnog geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen maar wel worden er uit voorzorg extra maatregelen genomen. "We nemen in Nederland uit voorzorg wel een aantal extra maatregelen."

"Dat betekent extra patrouilles door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven en verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens", aldus de NCTV.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (22-3-2016 om 12:17)
inderdaad Mostert na de Maaltijd. En uh, heb nog helemaal geen grenscontrole gezien wij BOZ. net over de grens gereden. Maar ja camera's zijn daar gehangen. Die houden je vast wel tegen.
Ik (22-3-2016 om 12:16)
Terrorism has no religion. Maak er niet meteen een politiek spel of vluchtelingen debat van. 95% van de vluchtelingen is hier door juist weg van eigen huis en haard, maar in plaats van begrip krijgen ze nu de schuld.
Ben (22-3-2016 om 12:15)
Grens bewaken? Mag er nu niemand Nederland meer uit? De meestgezochte terroristen zijn al in Nederland
achiel (22-3-2016 om 11:58)
radar ze n290 in kapellebrug op de gentsevaart thv hmp 0.9 Dit verstaan ze dus onder extra grenscontrole.
Ja-Ja (22-3-2016 om 10:58)
Dat noemen ze nou "mosterd na de maaltijd" Daar zijn overheden goed in maar de oorzaak willen ze niet zien en de meeste Nederlande gezagsdragers hebben boter op hun hoofd. Ze doen liever aan pappen en nat houden.D66-Groen Links-PvdA enz.. Wakker worden heren. Oorzaak aanpakken.oa.Geen dubbel paspoort.100 % Nederlander worden met Nederlandse normen. Het komt toch echt van moslimbewegingen.Ze misbruiken de gastvrijheid van een land. Ook zijn er vele [niet alle] die zwijgen maar het niet veroordelen.
Cookie-instellingen beheren