Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Taakstraffen geëist voor verkoop nepkleding

Toegevoegd: 15-04-2016, 15.59 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor de verkoop van nepmerken kleding en -schoenen van Adidas en Nike hoorden vrijdag de Vlissingers R. van L. (32) en zijn vriendin E. P. (27) taakstraffen van 140 respectievelijk 100 uur tegen zich eisen. Daarnaast wil de aanklager dat Van L. een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee en zijn vriendin één maand krijgt opgelegd.


Het duo zou in de periode april 2014 tot en met hun aanhouding eind juni vorig jaar de kleding via internet en vanuit hun woning hebben verkocht. De vrouw zei tijdens de zitting geen idee te hebben waar haar partner mee bezig was en zich daarmee ook niet bemoeide. De kleding die ze verkochten, hadden ze in een winkel in Amsterdam gekocht of gekocht van 'iemand' die restpartijen te koop aanbood.

In de woning van de twee werd en 44-stuks Adidas kleding, 222 paar schoenen van het merk plus twee stuks kleding van hetzelfde merk, G-star en Armani-kleding. De kleding en schoenen hadden ze volgens hen in het volste vertrouwen gekocht omdat ze het verschil tussen echt en namaak niet konden zien en de prijs vandaag de dag niets meer zei of de spullen nu echt of namaak waren.

De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (15-4-2016 om 22:43)
Wat belachelijk als je kleding verkoopt krijg je 100 uur taakstraf En als je asielzoeker bent en je rand 2 meisjes aan krijg je maar 60 uur taakstraf Hoe krom is het in Nederland geworden
Cookie-instellingen beheren