Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extremistische stickers geplakt in Hulst

Toegevoegd: 03-05-2016, 08.47 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Op diverse plaatsen in en om Hulst zijn (vermoedelijk) in de afgelopen maand stickers
aangebracht met rechtsextremistische uitingen. Dat meldt de gemeente Hulst, die op zoek is naar getuigen.


Volgens de gemeente gaat het om diverse soorten afbeeldingen maar hebben die allemaal een racistisch of rechtsextremistisch karakter. "De stickers zijn enerzijds discriminerend en opruiend. Anderzijds vervuilen ze het straatbeeld en gemeentelijke eigendommen", aldus de gemeente.

"Het gemeentebestuur van Hulst distantieert zich ver van deze uitingen en herkent zich en haar gemeenschap daar niet in. De stickers worden dan ook zo spoedig mogelijk verwijderd door medewerkers van de gemeente Hulst", zo laat de woordvoerder weten.

De politie is op zoek naar mensen die gezien hebben wie de stickers heeft aangebracht. "Mocht u in de toekomst zien dat mensen met dergelijke stickers of andersoortige ongewenste uitingen gemeentelijke eigendommen vervuilen, wordt u verzocht direct contact op te nemen met de politie", zo vraagt de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (3-5-2016 om 16:51)
Kennelijk begrijpen (of willen dat niet) de overheden niet wat er speelt onder een groot deel van de bevolking. Hoorde gisteren op de tv dat er nu een groep, bestaande uit allochtonen, is, die van mening is dat Bevrijdingsdag moet worden afgeschaft. Zij kunnen zich in dat feest niet vinden omdat het A: erg blank getint is en B: zij zich niet bevrijd en opgenomen voelen. Waar gaat dit naartoe????? Zullen we als geboren en getogen Nederlanders maar ergens anders een nieuw Nederland oprichten met onze normen en waarden?
André (3-5-2016 om 16:22)
Ha Ha Ha, geeft maar weer eens de INCOMTENTIE aan van deze ''bestuurders'' die inderdaad de burgers negeren, maar nu weer in ''paniek'' zijn..!! Luisteren naar de burgers....oei.....hoe moet dat ook alweer???? Zielige figuren...!!!!!!!
K (3-5-2016 om 16:02)
Ik sluit me aan bij de terneuzenaar, er word tegenwoordig met 2 maten gemeten. Discriminatie en fascisme word alleen gedoogd als het is gebaseerd op een bepaalde religie.
Terneuzenaar (3-5-2016 om 13:05)
Elders in het land mag een omstreden Imam, die terrorisme en haat komt prediken gewoon zijn zegje komen doen. Hier staat Hulst op zijn grondvesten te schudden vanwege een sticker, het moet niet gekker worden!
Cerebrus (3-5-2016 om 11:40)
Als je als gemeente een groot deel van je inwoners negeert, dan krijg je op een gegeven moment wel reactie.
ger (3-5-2016 om 11:30)
Vraag me steeds meer af waar de gemeente zijn prioriteiten liggen. Zo te merken aan deze berichtgeving niet met de meest dringende zaakjes. Verder is de vraag wie nu wie aan het opruien is.....
Cookie-instellingen beheren