Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Zwaargewonde op strand Dishoek

Toegevoegd: 24-05-2016, 21.19 uur - Update: 25-05-2016, 09.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

DISHOEK - Drijfzand op het strand van Dishoek zorgde er dinsdagavond voor dat een paard zich vastliep en zijn berijdster lanceerde. De vrouw raakte zwaargewond.


Vermoedelijk reed de ruiter, een 46 jarige inwoonster van Vlissingen, rond 19.15 uur in galop over het strandgedeelte tussen de strandtenten Kaapduin en Vloed toen haar paard plots tot voorbij de enkels vast kwam te zitten in drijfzand. Door die abrupte stop werd de vrouw gelanceerd.

Er zijn twee ambulances en een traumahelikopter ingezet. Verder waren er brandweervoertuigen uit Koudekerke en Middelburg ter plaatse. Een strandjeep en een kustwachtvoertuig van de KNRM verleenden assistentie.

Nadat het ambulancepersoneel naar de gewonde vrouw was gebracht is het slachtoffer ter plaatse behandeld. De traumahelikopter landde op het strand. De gewonde is met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd met vermoedelijk inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het paard werd door de brandweer bevrijd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (25-5-2016 om 15:44)
Waar op de foto's is drijfzand te zien? En waarom zou je van je paard vallen vanwege drijfzand? Meestal valt met van een paard, omdat het paard op hol slaat (om wat voor reden dan ook). Dat lukt een paard niet in drijfzand. Net zo min dat je je strandvoertuig in drijfzand parkeert, of dat je in drijfzand een patient kunt behandelen. En elk nadeel heb zijn voordeel (aldus de onvergetelijke Johan Cruif): drijfzand breekt prima je val.
harry (25-5-2016 om 13:02)
wat een rare reactive Hans Knul. Normaal gesproken word een strandgedeelte afgezet waar drijfzand kan ontstaan ivm opgespoten zand. niet alleen paarden maar ook voertuigen en zelfs personen kunnen hier in wegzakken.
P (25-5-2016 om 12:43)
Het strand is toegankelijk voor het publiek en is niet afgesloten of iets, maar er staan wel bordjes met drijfzand waarschuwingen. Gemeente is dan in mijn verantwoordelijk om het strand af te sluiten als drijfzand gevaarlijk is en niet simpelweg een bordje neer te planten, als het goed weer was geweest liep het misschien wel vol met honderden jonge kinderen. Foei gemeente Vlissingen weer een faal.
Hans Knol (25-5-2016 om 07:27)
Zo te zien is dat strand pas opgespoten en dus is het zand niet stabiel en daar zakt een paard zo diep in weg, dat weet zelfs ik die niets met paarden heeft. Ik snap dan ook niet wat die ruiter bezield heeft, dat paard had wel benen kunnen breken. Deze dierenmishandeling moet maar eens stoppen. Wie weet moet er maar een rijbewijs voor paarden komen want de meeste ruiters hebben totaal geen enkel verstand en blinken uit in onkunde en onwetendheid. Die dieren zijn daar de dupe van.
R (24-5-2016 om 21:56)
hopen dat hij of zij een goed passende cap op heeft gehad.iets breken is niet erg maar je hoofd en nek zijn van levensbelang. Sterkte!!
Cookie-instellingen beheren