Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 136 km

Sloep krijgt motorpech op Veerse Meer

Toegevoegd: 28-05-2016, 22.08 uur
De KNRM heeft de motor weer aan de praat gekregen.
De KNRM heeft de motor weer aan de praat gekregen.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM-reddingboot 'Oranje' van het station in Veere is zaterdagmiddag uitgevaren voor een vaartuig met motorproblemen.


De bemanning van een gehuurde sloep kreeg op het Veerse Meer last van een motor die niet meer wilde starten. Volgens de KNRM kwam dit doordat de accu zwak was en dat deze ook nog eens extra leeg werd getrokken door een continu draaiende bilgepomp. Deze pomp was bedoeld om eventueel water uit de boot te pompen.

"Na het loskoppelen van de pomp en met hulp van een accubooster was het probleem snel opgelost en kon de motor weer gestart worden. Voor de bemanning van de sloep een eerste kennismaking met de KNRM en een goede reden om gelijk donateur te worden", aldus de KNRM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren