Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Chinese kokkelrapers blijken hardleers

Toegevoegd: 13-07-2016, 16.28 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Dinsdagavond zijn bij de Grevelingendam in Bruinisse twee vrouwen uit China aangehouden voor het rapen van kokkels en voor het niet bekend maken van hun identiteit.


Controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit betrapten rond 18.40 uur een groepje kokkelrapers op de Grevelingendam. Zij hadden toen volgens de politie al zo’n 70 kg uit het water gehaald. Alle aanwezige personen kregen een bekeuring en moesten de kokkels vervolgens teruggooien in het water.

"Enige tijd later zagen de controleurs tot hun verbazing dezelfde mensen op dezelfde plek wederom kokkels rapen. Omdat twee vrouwen uit het groepje zichzelf niet konden identificeren en verder ook niet mee wilden werken, zijn zij overgedragen aan de politie", aldus de politie.

Op het politiebureau is geprobeerd om met behulp van een tolk de identiteit van de vrouwen vast te stellen. "Ook tegenover de agenten waren de vrouwen niet meewerkend. Tenslotte zijn ze overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De vreemdelingendienst neemt de zaak in onderzoek", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mw hartman (14-7-2016 om 08:08)
en ..........morgen staan ze er gewoon weer die dag er op weer die lui zijn harldleers , we zien het elke keer als we langs Bruinisse rijden ,maar niet alleen op bru overal waar het laag water is staan die lui de zee leeg te roven
Renate Wielinga (13-7-2016 om 22:23)
Dus alle aanwezigen uit dat groepje kregen een bekeuring, maar bij de 2e keer waren er dan 2 van dat zelfde groepje die zich niet konden legitimeren. Dan vraag ik me toch wel af hoe die bekeuringen dan zijn uitgeschreven ? Zomaar uit de losse pols, of is daar geen legitimatie voor nodig ? Aan wie zijn die uitgeschreven dan ? Aan "een mevrouw aan de gevelingendam"?
Cerebrus (13-7-2016 om 19:34)
Die vrouwen weten (net als vele andere exoten) dat je in Nederland toch geen straf krijgt. In eigen land zou je daar 20 jaar dwangarbeid voor krijgen, ze lachen zich rot.
ik (13-7-2016 om 18:43)
Waarom mogen deze mensen geen kokkels rapen? Wij eten ze niet.
Cookie-instellingen beheren