Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie dreigt met boete voor levend stomen kreeften

Toegevoegd: 08-08-2016, 15.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een Reimerswaals restauranthouder omdat deze kreeften levend stoomde in een speciale oven. De politie kreeg een melding dat het restaurant levende kreeften in een oven bereidde.


Uit onderzoek van de dierenpolitie bleek dat de kreeften inderdaad levend in een speciale stoomoven werden gedaan. Het doden van een kreeft met stoom duurt langer dan in heet water, waardoor het dier langer lijdt voordat deze dood is.

Een agent van de dierenpolitie heeft de restauranthouder gewezen op het zeer dieronvriendelijk doden van de kreeften. Mochten er meer meldingen over dit restaurant binnenkomen, dat zal tegen de ondernemer proces-verbaal worden opgemaakt.

Volgens Sandra Gomersbach, agente van de dierenpolitie zijn er in de provincie Zeeland relatief veel speciaalzaken waar kreeften worden geserveerd: "Kreeften moeten tijdens het bereidingsproces zo snel mogelijk worden gedood. Het levend stomen van kreeften is hier zeker geen goed voorbeeld van. Koks kunnen beter een andere manier kiezen om kreeften te bereiden. We hebben ook al contact met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gehad. Mochten er in de toekomst meer van dit soort situaties zich voordoen, dan zullen we proces-verbaal opmaken."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
linda (9-8-2016 om 03:41)
Ik vraag mij eigen af waarom ze een waarschuwing krijgen en niet gelijk een boete? Dit is volgens mij toch onnodig leed bij een dier veroorzaken en dus dierenmishandeling? Dierenmishandeling is toch verboden? Misschien niet helemaal in de juiste proportie maar als ik zonder licht rij of door rood krijg ik ook gelijk een boete? Waarom dan geen boete als een dier onnodig lijd? Beetje krom ik mag niet zonder licht of door rood rijden maar een dier wel lijden is ook een levend wezen volgens mij?
manata (9-8-2016 om 00:24)
en levend koken is niet erg dan?? Ik eet uit principe geen kreeft
ina v dalen (8-8-2016 om 23:11)
begrijp zo wie zo niet hoe je dit kunt of wilt klaarmaken laat staan opeten pure dieren mishandeling !! alleen al , als je ze ziet met vastgebonden scharen mag je er blijkbaar zelf een uitzoeken ??!! hoe kan je en hoe wil je zoiets dan nog eten, geld ook voor krabben en andere schelp/schaaldieren !! triest en onnodig
Jan (8-8-2016 om 22:20)
Wel deze kok weet waar hij mee bezig is ,zo hoort het ook levend het kokende water in ik ben niets ander geleerd op de kok school en het zelfde met krab,En wat betreft de politie ieder zijn vak blijven jullie doen waar je goed in bent dan doen wij dat ook. .
Rob (8-8-2016 om 21:57)
Waarom wachten of er nog meer klachten komen, wat hebben die kreeften daar aan. Gelijk verbaliseren het dierenleed heeft al plaatsgevonden dus wat let je?
Ruud (8-8-2016 om 19:45)
Ach, gaan er door te stomen minder smaakstoffen verloren. Vind hij veel belangrijker. Hoe een dier aan zijn einde komt interesseert hem niet. Moet je als normaal denkend mens toch niet willen eten, ben je toch net zo erg. Een dier levend in kokend/gestoomd water, walgelijk.
Cookie-instellingen beheren