Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 197 km

Persoon ingesloten door opkomend tij

Toegevoegd: 23-08-2016, 20.43 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Rond 18.00 uur is in Vlissingen iemand in problemen gekomen door het opkomende tij. De persoon werd ingesloten door het water.


Dat gebeurde in de buurt van de Oranjemolen op de Oranjedijk. Via 112 was gemeld dat er iemand met een opblaasbootje vast was komen te zitten in de blubber. Naast de strandbewaking werden ook de Vlissingse brandweer en de KNRM-reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen.

Bij aankomst van de reddingswaterscooter van de strandwacht bleek een volwassen persoon uit Vlissingen ingesloten te zijn door het opkomend water. Met de reddingswaterscooter werd de man vervolgens in veiligheid gebracht.

Het is overigens niet de eerste keer dat op deze locatie hulpverleners in actie komen omdat iemand is ingesloten door het opkomende water. In het voorjaar van 2015 gebeurde dit bijvoorbeeld ook al.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thorn N (24-8-2016 om 09:42)
Dan kan die toch gewoon zwemmen naar een plek waar hij er uit kon ? anders wordt het vanzelf wel weer een keer eb hoor. Wie weet heeft die terwijl hij wacht dan tijd genoeg om zijn verstand een keer te gebruiken ? Want wie gaat er nu in een kinderspeelgoedbootje daar het water op ?
zeeuwsvlaamse (24-8-2016 om 09:15)
En als het water opkomt dan gaat het snel. Je ziet dat het beste in de schorren. Bij het verdronken land of het zwin. Mensen lees de waarschuwingen op de borden en luister wat er gezegd wordt op de nieuwsberichten. We zitten allen constant met die smartphone bezig en dan nog weet men niets van de meldingen, zoals aflandige wind en gevaarlijke onderstromen.................
jantje (24-8-2016 om 05:31)
zulke mensen raad ik aan naar het veerse meer te gaan, mensen denken soms alles maar te kunnen en te willen.niet zo slimme man.
Jan (23-8-2016 om 22:06)
Simpel op te lossen door stalen klimbeugels in de muur aan te brengen. Deze zaten er immers vroeger ook...
k (23-8-2016 om 21:11)
ze willen allemaal naar de zee maar hebben er geen bal verstand van, en zijn ook nog eens steken blind ook, je ziet toch dat het water om je heen om hoog komt? sommigen zijn gewoon echt dom
Cookie-instellingen beheren