Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje (10) gewond door vloedgolf

Toegevoegd: 18-09-2016, 19.03 uur
De vloedgolf op het strand in Vlissingen.
De vloedgolf op het strand in Vlissingen.
© Foto: Facebook / Strandwacht Vlissingen
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een 10-jarige meisje uit de gemeente Deurne is zondagmiddag op het Badstrand in Vlissingen verrast door een grote vloedgolf. Het meisje is door de strandwacht uit het kolkende water gered.


Twee zeeschepen passeerden elkaar vlak voor het Badstrand en dat veroorzaakte een grote vloedgolf op het strand. Het meisje werd door het water meegetrokken. Ze verwondde daarbij haar arm.

Verschillende andere mensen liepen door de vloedgolf een nat pak op. Na verlenen van eerste hulp door strandwachten is het meisje met haar ouders voor verdere behandeling naar de huisarts verwezen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (19-9-2016 om 11:54)
nog verder uitdiepen!! nog gevaarlijker
W. Kruit (19-9-2016 om 11:47)
Veel badgasten, zeker diegenen die ver van de zee wonen, hebben er geen idee van dat de zee geen soort van grote kanovijver is. Weten blijkbaar niet, dat grote schepen grote hekgolven veroorzaken. Ik zou ook niet weten, hoe dat op te lossen is. Misschien met grote borden waarmee de badgasten gewaarschuwd worden voor de gevaren van zeeschepen die vlak voor de kust langs varen...
Cookie-instellingen beheren