Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 287 km

Bestuurder ongeluk A58 had gedronken

Toegevoegd: 10-10-2016, 09.36 uur
Het ongeval op de A58.
Het ongeval op de A58.
© Foto: Ricardo Kievit
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De bestuurder die gisteravond een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A58 ter hoogte van Oost-Souburg reed onder invloed van alcohol. Het gaat om een 48-jarige man uit Vlissingen die zelf ook gewond raakte. Daarnaast raakten er nog drie inzittenden gewond.


Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Vlissingen, vlakbij de afslag Ritthem. Door nog onbekende oorzaak raakte hier rond 18.05 uur een personenauto van de weg om vervolgens over de kop te slaan en in een droge sloot tot stilstand te komen. Twee personen werden door de klap uit de auto geslingerd.

Vanwege de hulpverlening werd de A58 richting Vlissingen afgesloten vanaf Middelburg. Er kwamen twee brandweerwagens, vijf ambulanceteams en een traumahelikopter ter plekke. Een tweede traumahelikopter was gealarmeerd maar deze is niet bij het incident zelf geland. Wel is bij het Shell-tankstation langs de A58 bij Arnemuiden een rendez-vous gehouden met de ambulancedienst.

Drie inzittenden raakten gewond. Het gaat om een 36-jarige man, een 35-jarige vrouw en een 50-jarige man, allen afkomstig uit Vlissingen. De 36-jarige man en de vrouw zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Over de aard en de ernst van hun letsel is nog niets bekend.

De bestuurder heeft ter plaatse een blaastest afgelegd waaruit bleek dat hij had gedronken. Er is vervolgens bloed afgenomen in het ziekenhuis om te onderzoeken hoeveel de man precies had gedronken. Daarnaast zaten er volgens de politie ook nog twee honden in de auto. Deze zijn overgebracht naar een asiel.

De politie heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan. Bergingsbedrijf Kuzee is ingeschakeld om de auto te takelen. Rond 20.00 uur was de weg weer vrij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja van Nunen (10-10-2016 om 14:43)
RIJBEWIJS AFPAKKEN EN NOOIT MEER ACHTER HET STUUR.
W. Kruit (10-10-2016 om 13:30)
Ik hoop dat de verzekering alle schade verhaalt op deze alcomobilist. Inclusief de ziekenhuisnota's van de inzittenden. Goed te zien, dat deze man nu in ieder geval ook zèlf het slachtoffer is van zijn eigen gedrag.
ronny (10-10-2016 om 12:52)
iemand voor een alcohol slot ??, eigenlijk zou zo iemand nooit meer mogen rijden vind ik !
mayke (10-10-2016 om 11:58)
Zelf voor alle kosten laten opdraaien, misschien een les voor mensen die met een slok op toch gaan rijden. Als er ooit eens een familie lid door een dronken bestuurder is doodgereden, komen zulke emoties meteen boven.
JaDoedel (10-10-2016 om 11:32)
Misschien de kosten van de heli brandweer op de dronkaard verhalen. De sufferd hoop dat hij wat geleerd heeft.
ad (10-10-2016 om 11:03)
Dure drankjes, sterkte voor de overige slachtoffers... Wat 'n klap moet dit geweest zijn!!!
Cookie-instellingen beheren