Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Man opgepakt voor mishandeling BOA’s

Toegevoegd: 25-10-2016, 17.15 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vanmorgen zijn twee buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente in de Walstraat in Vlissingen mishandeld tijdens hun werkzaamheden. Hiervoor is een 26–jarige Vlissinger aangehouden.


De BOA’s zijn vanmorgen rond 10.15 uur bezig met parkeercontroles in de Walstraat als de verdachte op de fiets hen tegemoet komt rijden. Omdat hij door een voetgangersgebied fietst wordt hij staande gehouden, krijgt hij een waarschuwing en een alternatieve route aangewezen. In eerste instantie lijkt het erop dat de man lopend zijn weg wil vervolgen, maar dan zien de BOA’s dat hij achter hun rug toch weer op zijn fiets stapt.

Een van de BOA’s rent achter de verdachte aan en pakt de bagagedrager vast en zegt dat hij nu een bekeuring krijgt voor het rijden op een voetgangersgebied. Dan wordt de Vlissinger agressief en probeert beide BOA’s pootje te haken. Er ontstaat een worsteling waarbij één van de BOA’s achterover valt en met zijn hoofd op de straat terecht komt. Zijn collega’s kan nog net een klap ontwijken. Daarna rijdt de verdachte snel weg.

Opgeroepen agenten zien de Vlissinger in de Scheldestraat rijden en houden hem aan. Op de knokkels van de man is duidelijk te zien dat hij kort daarvoor geweld heeft gebruikt. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd. Met een proces-verbaal op zak mocht de verdachte later die dag weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (25-10-2016 om 22:01)
Vraag ik mij af waarom? Ben je druk met parkeerbeheer, heb je nog puf om een fietser terecht te wijzen. Mijn advies voor de boa's ook voor jullie zijn er kansen ga desnoods terug naar school van onze centen en maak je echt nuttig,
P van D (25-10-2016 om 20:37)
Nou BOA en Politie, wel een beetje laat hey om nu dealers en fietsers door stad en andere overlast aan te pakken.. Jullie hebben wwel 15 jaar of meer alles maar gedoogd en laten doen in de stad en nu willen jullie ineens actie. Vind het heel mooi hoor maar jarenlang deden jullie niks aan overlast fietsen diefstal dealers op straat en uitgaansgeweld.. Nouja beter laat dan nooit maar ik denk zelf jullie het volgend jaar weer 'vergeten' en de oude shit weer terugkomt helaas.. Maar goed die man maar lekker paar dagen in de cel laten zal beter voor em zijn..
Getuige scheldestraat (25-10-2016 om 19:29)
Aha dus dat zag ik gebeuren vanochtend. Vond het nogal wat dat ze zo keerde alleen voor een persoon die over de stoep fietste. Zag ze al draaien bij de Glacisstraat en de kant van de Kasteelstraat rijden. Daar sloegen ze af op het voetpad en hielden ze deze verdachte staande met 2 man uit de auto springend.
Frank (25-10-2016 om 19:21)
Het is natuurlijk goed dat deze BOA's de man aanspraken want in een voetgangersgebied hoor je gewoon niet te fietsen. Echter, deze BOA's zijn niet bevoegd om een fietser een bekeuring te geven in een voetgangersgebied. Dit is alleen voorbehouden aan de politie. Anders zou het zijn als hij fietste in een gebied waar je normaal wel mag fietsen, maar door werkzaamheden dit tijdelijk alleen als voetganger gebruikt mag worden. Dan mogen BOA's wel een bekeuring uitdelen. Ik had dit zelf ook allemaal niet geweten ware het niet dat mijn eigen broer BOA is en mij dit verteld heeft.
Kees (25-10-2016 om 19:07)
Gewoon weer oppakken en vast laten zitten tot zijn zaak voorkomt. Dan moeten de rechters eens begrijpen wat een rotzooi ze er van maken als ze geen of een werkstraf geven. Voorstel: minimaal 5 jaar verzwaard vastzetten, zonder voortijdige vrijlating.
Cookie-instellingen beheren