Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oudere dames slachtoffer van scharenslijper

Toegevoegd: 16-01-2017, 10.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele zijn afgelopen woensdag twee oudere dames behoorlijk benadeeld door een scharenslijper. Dat meldt de politie.


Volgens de politie deed de man zich in Kwadendamme en Ovezande voor als werknemer van een bedrijf. “Toen bij de ene vrouw uiteindelijk betaald moest worden, griste de man al het geld uit de portemonnee. Bij de andere vrouw werd de prijs telkens hoger en uiteindelijk moest de vrouw een enorm hoog bedrag betalen voor het geleverde werk”, zo ligt men de werkwijze toe.

De politie roept mensen op alert te zijn en hun (schoon)ouders te wijzen op de handelswijze van de man. Het advies: “Let goed op voordat u zaken doet met dergelijke deur-aan-deur-verkopers. U kunt zich ook altijd afvragen: Heeft u de dienst of het product echt wel nodig?”

De politie komt overigens graag in contact met andere mensen die afgelopen week een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Slachtoffers kunnen bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j. passieux (16-1-2017 om 15:02)
Helaas gebeurt het tegenwoordig nog te veel dat vooral oudere mensen de dupe worden van oplichting en beroving aan de deur. Een z.g.n. scharensliep die aan de deur komt, doet zich voor als een bekende vakman uit de buurt en geeft zich daarvoor uit. Hierbij pleegt de scharensliep zonder blikken of blozen ook indentiteitsfraude. De uiteindelijke (hoofd) prijs die er wordt betaald, is vele malen te hoog ! Die schaar of dat tafelbestek is al zolang in bezit en gebruik dat er een emotionele waarde aanhangt en wordt er veel geld betaald om de spullen terug te krijgen. Noteer een kenteken, maak fotó's of vraag naar zijn legitimatie. Bel de politie en het bedrijf waarvoor de scharensliep zich uitgeeft! Hollandse SlijpService / voorheen Passieux
Frits (16-1-2017 om 14:03)
@Een zorgeloos leven. Een nieuwbericht gebruiken om je politieke ongenoegen te uiten wat ook nog kant nog wal raakt. Even bij de feiten blijven aub. Waarom gaan er allerlei tehuizen dicht? Juist; omdat ouderen liever in hun eigen woning blijven en de tehuizen dus gedeeltelijk leeg staan en daardoor niet meer te betalen.. Ik ben zelfstandig wonend en heb iedere dag uitstekende zorg die ik zeer hoog waardeer en iedereen aan kan raden. Ik wordt moe van dergelijke nietszeggende, opruiende, en van iedere realiteit ontdane opmerkingen. Bah! Laten we oppassen om met de meute mee te roeptoeteren.
Willem (16-1-2017 om 12:49)
Twee weken voor de kerst is hij in Nieuwdorp ook bezig geweest in het senioren gebouw Lancaster. waar er ook iemand gedupeerd is maar of die aangifte heeft gedaan weet ik niet.
Herrie (16-1-2017 om 12:24)
Nou nou nou, om nu de ouwetjes te bestempelen van niet meer bij de tijd te zijn kan ik me nog wel iets bij voorstellen, Maar om ze nu maar te verbannen naar een verpleeghuis gaat wel een streepje te ver hoor.
WG (16-1-2017 om 12:22)
Met dit soort figuren figuren hebben mijn zus en ik jaren geleden ook te maken gehad, ze vroegen belachelijk hoge prijzen toen ze terug gebracht werden. We hebben gezegd dat hij de messen kon houden maar dat we de vraagprijs er niet voor zouden betalen en toen werd die kerel echt behoorlijk link. Zeg NEE tegen deze mensen want ze zijn uit op je geld en kunnen behoorlijk agressief zijn.
Een Zorgeloos leven, toch ? (16-1-2017 om 10:45)
Bejaarden die nog geloven in deur aan deur verkopers zijn niet helemaal meer bij de tijd en zouden beter naar een verpleegtehuis gaan. Helaas heeft de populaire grootste politieke partij, en dus hun beter bedeelde aanhang, besloten dat de zorg voor ouderen hen te duur werd dus moeten ze maar langer alleen thuis blijven wonen ook al is dat vragen om problemen en een lokmiddel voor criminelen en oplichters. De enigste zorg die ze kennen, is dat een ander ze een zorg zal zijn als ze zelf maar meer en meer overhouden is het goed. Maakt niet uit hoe. Goes en andere gemeenten gaan nu over op bezuinigingen op de jeugdzorg, nu de ouderenzorg is leeggeroofd. Het zijn de rovers en piraten aanhang.
Cookie-instellingen beheren