Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bijna 117.000 overtredingen flitspalen en trajectcontrole

Toegevoegd: 17-01-2017, 13.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met de verschillende Zeeuwse digitale flitspalen zijn in het afgelopen jaar in totaal 97.409 overtredingen geconstateerd. Dat blijkt uit jaarcijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Nationale Politie, het CJIB en het Openbaar Ministerie (OM).


De Zeeuwse digitale flitspalen leverden in 2016 in totaal 94.459 boetes voor snelheidsovertredingen en 2.950 boetes voor het rijden door rood licht op. Bij de flitspaal langs de N253 bij Sluis werden de meeste mensen geflitst: 24.909. Langs de N57 op Schouwen-Duiveland waren 20.259 boetes.

Bij de trajectcontrole in de Westerscheldetunnel ging het om 19.489 overtredingen. Dat zijn er meer dan in 2015 (14.834 overtredingen) maar toen stond de trajectcontrole tussen 1 januari en 6 mei uit. Omgerekend waren er per maand toen dus meer overtredingen dan afgelopen jaar.

Top 5 flitspalen:
1. N253 Sluis: 24.909 overtredingen
2. N57 Schouwen-Duiveland: 20.259 overtredingen
3. N59 Schouwen-Duiveland (west): 13.821 overtredingen
4. N59 Schouwen-Duiveland (oost): 12.299 overtredingen
5. Schroeweg/Torenweg Middelburg: 8.794 overtredingen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (17-1-2017 om 17:40)
Tja, blijkt dus toch nodig. Anders zouden er nog veel meer mensen te hard rijden. @ Piet Polletiek: hoezo functioneert de politie slecht? Is dat zo? Deze bekeuringen zijn niet eens geschreven door politiemensen. Dit zijn de uitkomsten uit de digitale meetsystemen van het Openbaar ministerie...
Freddy Vul hier jouw naam in (17-1-2017 om 17:23)
De automobilist wordt behandelt als staatsvijand nr. 1. De echte misdadiger wordt niet opgespoord en aangiftes niet behandeld dus is er niet. Och, en een feestje moet kunnen toch? De belastingbetaler betaalt wel.
Willem den Ollander (17-1-2017 om 16:34)
Als vrachtwagenchauffeur heb ik zelf een gouden regeling uitgevonden die ik al een paar jaar toepas. Elk jaar doneer ik 600 Euro aan Artsen Zonder Grenzen. Elke bekeuring die ik oploop gaat van genoemd bedrag af. Trots meld ik u dat ik jaar op jaar het bedrag heb gestort en als ik een keer in de fout ga bij het zinloze flitsen dan kost mij dat niets. Hier nog een verzoek aan oom agent :stop met zinloos flitsen.in het belang van armen.
P van D (17-1-2017 om 16:32)
Nou eigenlijk doen mensen dit toch echt zelf hoor.. Ik vind het ook niet cool boetes maar iedereen weet waar die rotdingen staan..En Piet je heb wel enigszins gelijk want binnen de bebouwde kom rijden er meer idioten dan buiten op de grote weg.. Op een zondag tel ik zo 300 motorfietsen met teveel herrie uit de uitlaat ( hoe stoer ) bijvoorbeeld.. Beste wat je kunt doen is je grote auto de deur uit dat bespaard heel veel en oefen jezelf om aan de snelheid te houden.. Waar je 80 mag kin je best 83 rijden maar van mij krijgen ze geen 1 cent meer op die manier.. Ik heb al 7 jaar geen bekeuringen gehad en ik rijd 38000 km per jaar dus zit genoeg prive op de weg.. Probeer het maar je word steeds blijer van GEEN boete/s !!!
fietser (17-1-2017 om 15:48)
@Piet Polletiek. Je auto kost per jaar al genoeg met al het geld van de overtredingen kun je veel leuke dingen doen, dus gewoon niet te hard rijden!!! Voor de tegenwoordige controle moeten ze niet veel meer doen gaat al allemaal digitaal. Als we daar ook nog eens agenten voor moeten inzetten, dan blijven er helemaal geen meer over om de andere zaken na te trekken. Zoals in de ochtendspits als de jongeren naar school rijden dan bekeuren ze ook genoeg. Dat is makkelijk want ze weten dat die onderweg zijn net als de automobilisten. Auto's geven ook niet altijd richting aan of geven geen voorrang. Verlichting nakijken of de ruiten schoonmaken. Zou al heel wat veiliger op de weg zijn, als we allemaal ons best er eens voor doen, toch!?!?
Piet Polletiek (17-1-2017 om 14:43)
Ik erger mij als automobilist nog steeds, dat wij ondanks alle protesten over het slecht functioneren van onze politie, deze machtswellustelingen het vooral nog steeds op de automobilisten gemunt hebben, n.l. de beste belastingbetalers van ons land! Het n.i. te veel moeite om in onherkenbare auto's of kleding, eens goed op te gaal letten wat fietsers allemaal uitvreten.! Zoals geen voorrang geven, zonder licht rijden, geen richting aangeven. t hard rijden in 30 Km zones! Er is heeft wel een van deze losgelaten:" je denkt toch niet dat ik achter een fietser aanga?" Mijn bewijs is de politie corrupt is inclusief hun bazen op kantoor, want die hebben tijdens hun aanwezigheid op een feestje niets gedaan tegen geluidsoverlast van 75DBa nachts
Cookie-instellingen beheren