Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Waterschap gaat wegen veiliger maken

Toegevoegd: 20-06-2017, 11.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen heeft 350.000 euro uitgetrokken om verschillende Zeeuwse 60- en 80-kilometerwegen veiliger te maken.


Op een aantal 80-kilometerwegen past het waterschap de markering aan en worden grasbetontegels in de berm aangebracht. Door het aanbrengen van zulke tegels ontstaan stevigere bermen en kunnen weggebruikers veiliger uitwijken.

Op diverse 80-kilometerwegen wordt de maximumsnelheid teruggebracht naar 60 kilometer per uur. Om deze reden worden nieuwe borden geplaatst. “Het gaat om wegen die wel al waren ingericht als 60-kilometerweg, te herkennen aan de afwezigheid van wegmarkering of aan een onderbroken kantstreep iedere zijde”, zo legt het waterschap uit.

De meeste snelheidverlagingen worden doorgevoerd op Schouwen-Duiveland. Hier gaat op tien weggedeelten de maximumsnelheid omlaag. De extra grasbetontegels worden gelegd tussen Grijpskerke en Oostkapelle en tussen Oosterland en Sirjansland.

De werkzaamheden zijn gisteren gestart en zijn medio november gereed. Het waterschap combineert de werkzaamheden bij een aantal van de wegen met andere wegwerkzaamheden. Om de werkzaamheden uit te voeren worden de meeste wegen tijdelijk afgesloten. Waar nodig worden omleidingsroutes ingesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (20-6-2017 om 14:05)
In onze gemeente is een weg waar je 80 mocht, terwijl er fietsers en wandelaars er ook gebruik van maakten. Nu is er een fietspad aangelegd, prima ding, maakt het voor fietser en wandelaars een stuk veiliger, en mag je er maar 60. Alleen Duitsers doen dat.
Zeeuwse showride (20-6-2017 om 13:26)
Hahahaha alsof wegen hierdoor veel veiliger worden.... het zal marginaal helpen. Weet je wat echt helpt? Als al die idioten op de weg hun kop bij het verkeer houden
Walter St.J (20-6-2017 om 12:48)
Snelheidsbeperking heeft weinig zin als er doorgroeistenen aan de zijkanten worden gelegd. Je merkt nu al op de plekken, waar die stenen liggen, dat zonder af te remmen via de berm gepasseerd wordt. Putten in de niet verharde bermen zijn de beste remedie tegen hardrijders in de polder.
Cookie-instellingen beheren