Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 105 km

Veroorzaker dodelijk ongeval was dronken

Toegevoegd: 18-07-2017, 11.26 uur
Het ongeval in Hulst.
Het ongeval in Hulst.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

HULST - Een 60-jarige wielrenner uit Terneuzen is maandagavond rond 19.00 uur omgekomen bij een aanrijding op de Ferdinandusdijk in Hulst. De 48-jarige automobilist uit Terneuzen is aangehouden. Hij was dronken en had geen geldig rijbewijs.


De bestuurder verloor wellicht doordat hij in de rechterberm terecht kwam de macht over het stuur en belandde aan de andere kant in de sloot. Tijdens het slingeren raakte hij de wielrenner waarschijnlijk frontaal en ook hij kwam ook in de sloot terecht.

Agenten reanimeerde hem, maar hij overleed. De politie arresteerde de bestuurder. Hij bleek onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard door de Divisie Vorderingen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De weg was onlangs opnieuw begrind en er gold een maximale snelheid van 30 km/uur. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en de doodsoorzaak. De verdachte zit vast voor verhoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (18-7-2017 om 16:50)
Panda; De 60 jarige fietser is overleden. En U vraagt zich af of er eerst doden moeten vallen?
Goesenaar (18-7-2017 om 16:01)
Wat een in en intriest figuur.
W. Kruit (18-7-2017 om 14:20)
Eén bestuurder die na een ongeval met een fietser doorrijdt en één die dronken was en geen rijbewijs had. Hoeveel van dit soort ratten rijdt er nog meer rond op onze wegen? Tijd om dat soort volk maar eens een tijdje uit de roulatie te halen. Dat ze zelf maar eens gaan fietsen. Na het uitzitten van hun straf!
Panda (18-7-2017 om 13:57)
Mensen leren het nooit. Vreselijk alcohol en verkeer gaat NIET samen. Moeten er eerst dioden vallen?? Dit zou toch NOOIT moeten gebeuren Alcohol zou helemaal verboden moeten worden, en veel hogere straffen. Hier zijn weer veel mensen de dupe van a soo gedrag. .Heel veel sterkte voor al zijn geliefde, die achter blijven.
Jeannine (18-7-2017 om 13:29)
Ja vanmorgen nog reacties gelezen dat de schuld was van wielrenner nu is hun kar gekeerde en nu weten niet hoe is dit goed moeten maken twee slachtoffers op een korte tijd zondag was het misschien omdat de wielrenner onwel werd alleen is de vraag waarom is die niet gestopt en laat nog steeds niets van zich weten .Nu is een dronken bestuurder .Het wel levens gevaarlijk om nog te fietsen in de polder want de auto bestuurders denken dat op een racebaan rijden er zijn er maar weinig die zich aan de 60km regel houden .Ik fiets ook en dikwijls dat een auto die mij langs achter passeerde mij net niet met zijn spiegel raakt en als je dan een die je van voren dan gaat die blijf die rijden dat jij in gras moet gaan rijden en ik fiets nooit met twee
Jan (18-7-2017 om 13:17)
Wel nu zijn wij burgers benieuwd wat deze meneer voor straf krijgt ,want de familie van het slachtoffer heeft ook helaas levenslangs ,dus hopen wij burgers dat deze meneer nooit meer op de weg komt ,gewoon vast zetten en de sleutel weggooien van zijn hok . En dan zegt ik het nog netjes
Cookie-instellingen beheren