Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 26 km

Veroorzaker dodelijk ongeval was dronken

Toegevoegd: 18-07-2017, 11.26 uur
Het ongeval in Hulst.
Het ongeval in Hulst.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

HULST - Een 60-jarige wielrenner uit Terneuzen is maandagavond rond 19.00 uur omgekomen bij een aanrijding op de Ferdinandusdijk in Hulst. De 48-jarige automobilist uit Terneuzen is aangehouden. Hij was dronken en had geen geldig rijbewijs.


De bestuurder verloor wellicht doordat hij in de rechterberm terecht kwam de macht over het stuur en belandde aan de andere kant in de sloot. Tijdens het slingeren raakte hij de wielrenner waarschijnlijk frontaal en ook hij kwam ook in de sloot terecht.

Agenten reanimeerde hem, maar hij overleed. De politie arresteerde de bestuurder. Hij bleek onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard door de Divisie Vorderingen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De weg was onlangs opnieuw begrind en er gold een maximale snelheid van 30 km/uur. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en de doodsoorzaak. De verdachte zit vast voor verhoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jacob (18-7-2017 om 13:04)
Veel sterkte voor de nabestaanden die hun geliefde moeten missen door een drankorgel. Ik vraag mij af hoe het mogelijk is om een auto te kopen zonder geldig rijbewijs men moet! dit snel aanpakken er zijn teveel voorbeelden van zulke aso's.
Erik (18-7-2017 om 12:55)
Sorry dat ik het zeg...wat een verschrikkelijke hufter! En dan vind ik dat mij nog zachtjes uitdruk! Wordt daar je man, vader, opa, vriend, kennis, collega ontnomen door zo'n verschrikkelijke randdebiel. Voor zulke mensen (eigenlijk mag zo iemand het woord "mens" niet dragen) mogen ze die middeleeuwse straffen weer invoeren...schandpaal, vierendelen, stenigen, brandstapel. Heel veel sterkte voor de nabestaanden...dit overlijden was echt onnodig en zinloos!
A. de Hoon (18-7-2017 om 12:48)
Levenslang rijbewijs afnemen !! + lange gevangenis straf, maar eerst verplicht naar het mortuarium om hem te laten zien wat hij aangericht heeft !!
Anoniem (18-7-2017 om 12:04)
Ze zeggen wel is verstand komt met de jaren... Als je 48 bent en nog steeds geen verstand hebt kunnen ze deze man misschien maar beter levenslang geven!!
Cerebrus (18-7-2017 om 12:00)
Zo zie je maar weer dat het ongeldig verklaren van rijbewijzen totaal geen effect heeft.
Monique (18-7-2017 om 11:46)
Hoe moeten we toch handelen met mensen die een invordering van hun rijbewijs hebben en toch gewoon achter het stuur kruipen? Dan komt er ook nog iemand te overlijden.. Misschien is invorderen niet genoeg. Gewoon opsluiten zulke mensen dan kan dit in ieder geval niet gebeuren. Ik wens de nabestaanden veel kracht toe in de komende tijd.
Cookie-instellingen beheren