Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar supper langs kustlijn Cadzand

Toegevoegd: 17-06-2023, 20.07 uur
De vermiste man werd al snel gevonden.
De vermiste man werd al snel gevonden.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Reinoud Hiemstra

CADZAND - De KNRM heeft vanmiddag samen met enkele andere hulpdiensten de kustlijn van Cadzand afgezocht naar een mogelijk afgedreven persoon. De man werd in goede orde aangetroffen.


Omstreeks 14.55 uur werd er door vrienden van de man alarm geslagen. De persoon was met vrienden op het strand en ging even suppen. Echter dreef de man af en verdween snel uit het zicht. Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd. Onder andere de Strandwacht van de gemeente Sluis, de wijkagenten uit de gemeente Sluis, politieagenten uit Knokke, strandredders uit Knokke, een patrouillevaartuig van de Nederlandse Kustwacht en een vaartuig van de Vlaamse politie werden ingezet bij de zoektocht. Ook de hulp van een helikopter van de kustwacht werd ingezet.

Na een korte zoekactie werd de man aangetroffen. Hij was zich van geen kwaad bewust. Hij was aan het suppen voor het Vlaamse strand, buiten het zicht van de Nederlandse kant. Nadat er bevestiging vas gegeven dat het om de juiste persoon ging, werd de zoekactie beëindigd en konden alle ingezette hulpdiensten weer retour. 

"Een grote opschaling met gelukkig een goede afloop", aldus de KNRM uit Cadzand


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie74 (18-6-2023 om 13:31)
Je bent met een goede SUP behoorlijk snel, en kan je ook grotere afstanden afleggen. Dat je dan al snel uit het zicht bent is wel logisch, het is geen luchtbed. Wat ik helaas wel vaak zie is dat er geen leash word gedragen, dat is je veiligheidslijn die jezelf met de SUP verbind.
Drica (18-6-2023 om 00:13)
Wel elke keer schrikken al die toestanden weer met mensen en vooral kinderen die het water opzoeken en de gevaren onderschatten. Spijtig genoeg zijn er met deze hete dagen al wat nare dingen gebeurd. Sterkte allemaal! Slachtoffers, hulpverleners en omstaanders.
Cookie-instellingen beheren